Ви тут:
Суспільство Україна 

Окружна виборча комісія доукомплектує ДВК у разі нестачі кандидатур, – КВУ

Окружна виборча дільниця доукомплектує дільничні виборчі комісії у разі нестачі кандидатур для комісій

Про це заявив голова КВУ Олексій Кошель, передає Еспресо.TV.

За його словами, у разі якщо кандидати не подали достатню кількість кандидатур до складу дільничних виборчих комісій, тоді фактично в ручному режимі окуржна виборча дільниця доукомплектовує дільничні виборчі комісії. Зокрема, це передбачає закон.

“Це проблема не лише виборів 2019 року. Подібні проблеми ми спостерігали і раніше. Я хочу назвати дві причини. Перша, це те, що у нас реально слабкі партії, яким просто не під силу зібрати таку велику кількість активістів, які можуть працювати”, – сказав Кошель.

Він розповів, що на кожну дільницю подається від 6 до 8 кандидатур. Тобто, загальна кількість, яку має подати лише один кандидат – це понад 200 тис. людей. Іншими словами, це дорівнює такому обласному невеликому центру.

“Якщо партіям, які мають розгалужену мережу, зокрема, “Блок Петра Порошенка”, “Батьківщина”, частково “Громадянська позиція”,”Опозиційни блок”, для них простіше зібрати принаймні частину людей. То для менш впливових партій, зокрема “Слуги народа”, це буде проблема”, – сказав Кошель. 

Другою проблемою кошель назвав те, що закон передбачає фактично символічне фінансування за виконання роботи члена дільничної виборчої комісії.

“Тобто із 7 ранку по 12 годину ночі – це трішки більше, ніж 250 гривень. Тому реально знайти людей дуже складно. Але щодо зриву виборів чи по окремих дільницях, то тут проблем немає, тому що окружні комісії оперативно доукомплектувують. Тобто вони знаходять людей, які раніше працювали у комісіях і частково доукомплектовують комісії”, сказав він.

Перейти до вмісту