Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

“Обрії майбутнього”: філософський семінар для підлітків

20 підлітків з усієї України взяли участь у філософському семінарі “Обрії майбутнього”, який Klitschko Foundation та Аспен Інститут Київ проводять в межах програми Aspen Teens. Під час семінару вони довели, що готові мислити нестандартно, взяти на себе відповідальність за зміни у суспільстві і стати рупором прогресивних ідей.

Впродовж 24-26 березня юні лідери працювали з текстами філософів, науковців та мислителів. За крок до дорослого життя вони шукали відповіді на питання: Хто я є і ким хочу стати? У якому суспільстві живу? Якого життя я прагну? Що робить мене щасливим? Яка моя місія у житті?

“В форматі модерованого діалогу та групових занять учасники досліджували поняття довіри, з’ясовували значення критичного мислення, дискутували про професії майбутнього та розмірковували про місце людини у суспільстві”, – говорить Марія Ворона, учениця 9 класу «Комунального закладу Полтавської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 Полтавської міської ради Полтавської області», учасниця проекту “Обрії майбутнього”

Під час семінару учасники отримали мотивацію до саморозвитку, сформували цілі на майбутнє, за участі модератора обговорили з однолітками виклики, з якими щодня зіштовхуються: вибір майбутньої професії, відносини в сім’ї та суспільстві, відстоювання своєї позиції та багато іншого.

По завершенню семінару кожен учасник реалізує локальний проект у своєму місті: лекції, дискусії та публічні події, щоб обговорити у колі однолітків актуальні для 21 століття теми.

Організатори проекту “Обрії майбутнього”

Klitschko Foundation – всеукраїнська благодійна організація, яку у серпні 2003р. заснували брати Клички. За 15 років Фонд реалізував низку соціальних проектів у сфері спорту, науки та освіти, що популяризують постійний розвиток особистості, заняття спортом і відповідальність місцевих громад. Місія Klitschko Foundation – створити належні умови для розвитку молодого покоління українців, які беруть активну участь у прийнятті рішень і усвідомлюють себе рушійною силою змін у суспільстві.

Аспен Інститут Київ – громадська організація, яка сприяє розвитку взаєморозуміння між українськими лідерами за ключовими питаннями, підтримує становлення ціннісно-орієнтованого лідерства і культури ведення діалогу про принципи громадської взаємодії.

Перейти до вмісту