Ви тут:
Спорт Суспільство 

Невдалий дебют: юніорська збірна України поступилася Франції в стартовому матчі чемпіонату світу

Вирішальний гол французи закинули у більшості.

Як розповіли в УХЛ, юніорська збірна України поступилася одноліткам з Франції в матчі першого туру юніорського чемпіонату світу-2019 в Дивізіоні IA, який стартував в Греноблі.

Перший період пройшов без закинутих шайб за рівної гри. Команди практично не загрожували воротам один одного, за винятком, мабуть, кидка Квентіна Томасіна з близької відстані після пасу з-за воріт – тоді французький нападник не влучив у ворота.

Рахунок був відкритий на першій хвилині другого періоду. У цей момент Франція грала в більшості після видалення Володимира Остап’юка в кінці першої 20-хвилинки і розіграла швидку комбінацію, яка завершилася точним кидком Самюеля Геера після поперечної передачі. Надалі малюнок гри мало відрізнявся від того, який був у першому періоді – команди загрожували воротам один одного нечасто.

У третьому періоді збірна України відігралася. Цьому посприяли два видалення поспіль в складі французької команди, другим з яких команда Олега Тимченко скористалася. Закривши четвірку господарів в зоні, партнери вивели на кидок від синьої лінії Євгенія Ратушного, з яким Валентин Дюкен впорався, але відбив шайбу перед собою, а першим на добиванні виявився Ярослав Панченко.

В останні хвилини небезпечніше виглядали французи, але кілька разів українську команду врятував Дмитро Сердюк. Гра перетекла в овертайм, в якому збірну України підвело видалення Богдана Середницького. На реалізацію більшості 4 на 3 французам знадобилося всього 19 секунд – Квентін Томасіна кидком з-під захисника відправив шайбу у сітку і приніс перемогу своїй команді.

Таким чином, збірна України завоювала 1 очко в матчі проти господарів турніру і команди, яка ще в минулому році виступала в елітному дивізіоні юніорського чемпіонату світу. Наступним суперником команди Олега Тимченка на турнірі в Греноблі буде збірна Данії, яка в стартовому матчі з рахунком 2: 1 в основний час обіграла Норвегію.

Перейти до вмісту