Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Назвали імена переможців обласного конкурсу журналістських робіт щодо реформування місцевого самоврядування

Відбулося засідання журі обласного конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади – шлях до сталого розвитку громад». Він на Полтавщині відбувається вперше. Започаткований минулого року.

Фахівці, які ввійшли до складу журі, проаналізували подані 19 конкурсних робіт й оцінили кожну. Відповідно до загальних підрахунків визначили переможців.

Провів засідання журі перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод. Нагадав, що рішенням пленарного засідання двадцятої сесії сьомого скликання від 12 липня 2018 року №766 засновано обласний конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади – шлях до сталого розвитку громад». Його метою є підвищення обізнаності населення Полтавщини про переваги і здобутки реформи місцевого самоврядування й децентралізації влади, а також кращі практики, ініціативи й позитивні зрушення в розвитку громад через публікації, радіо- та телепрограми, розміщені у регіональних і місцевих засобах масової інформації.

– Із 1 січня до 1 квітня поточного року представники ЗМІ мали змогу надати свої інформаційні матеріали для участі у конкурсі відповідно до номінацій «Краща онлайн-публікація», «Краща стаття у друкованому ЗМІ», «Кращий радіоматеріал», «Кращий відеосюжет». Відповідно до положення про конкурс переможці визначаються за кількістю набраних балів. Індикаторами для оцінювання конкурсних робіт є актуальність, фаховість, креативність і дотримання етичних норм та журналістських стандартів. На мій погляд, дотримання останнього пункту найбільше бракує в нинішній журналістській діяльності, – розповів Євгеній Холод.

Після підрахунку балів стали відомі імена переможців і лауреатів конкурсу:

  • у номінації «Краща онлайн-публікація»: І місце – Анна Довгошей(ІВ «Полтавщина», матеріал «Договори міжмуніципального співробітництва: разом легше не тільки батька бити»), ІІ місце – Альона Лобода (ОКІА «Новини Полтавщини», матеріал «4 райони замість 25-ти: як за новим адміністративно-територіальним устроєм житиме Полтавщина»), ІІІ місце – Тетяна Шаповал (ІВ «Кременчуг Today», матеріал «Під Кременчуком створюють нову сільську школу»);
  • у номінації «Краща стаття у друкованому ЗМІ»: І місце – Юлія Хоменко (газета «Зоря Полтавщини», матеріал «Клепачівська ОТГ: Три роки життя за новими правилами»), ІІ місце – Марина Бабич (газета «Село полтавське», матеріал «Директор СТОВ «Серпанок» Сергій Овчаренко: «Коли читаю статистику щодо кількості сіл, які зникають із карти України, стає боляче, що втрачаємо найцінніше – духовну колиску нашої великої країни. А цього допустити в жодному разі не можна»), ІІІ місце – Людмила Даценко (газета «Зоря Полтавщини», матеріал «Об’єднати селян допоможе спільна справа»);
  • у номінації «Кращий радіоматеріал»: І місце – Олександр Бобошко(філія ПАТ «НСТУ» «Полтавська регіональна дирекція «Лтава», програма «Будні»), ІІ місце – Ірина Любиченко (редакція Решетилівського районного радіо «Вісник Решетилівщини», програма «Життя району». «Співпраця громад на благо людям»);
  • у номінації «Кращий відеосюжет»: І місце – Олена Орлова(ТРК Україна, сюжет «По 50 тисяч за одну працевлаштовану людину дають у Сергіївській громаді на Полтавщині», ІІ місце – Олена Ляшенко(філія ПАТ «НСТУ» «Полтавська регіональна дирекція «Лтава», сюжет «Навіщо громадам об’єднуватись?»), ІІІ місце – Аліна Васильченко (ТОВ «ТРК «ІРТ-Полтава», сюжет «Успіхи реформи»).

Переможці (лауреати) конкурсу одержать дипломи і грошові премії. Розмір премій, незалежно від номінації, становить: перша премія – 10 тис. грн, друга премія – 7 тис. грн, третя премія – 5 тис. грн. Учасників конкурсу відзначать грамотами обласної ради.

– Розпорядженням голови обласної ради буде затверджено переможців конкурсу. Нагородження відбудеться до дня журналіста, – зазначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вікторія Пилипенко.

Перейти до вмісту