Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Найпоширеніші помилки, які ми робимо при лікуванні застуди, – назвали експерти

На початку весни варто лише побути на протязі, потрапити під дощ, вийти на вулицю в легкому одязі – і ось ми вже відчуваємо на собі всі симптоми застуди.

Найпоширенішими ознаками недуги є закладеність носа, чхання, першіння в горлі, головний біль, іноді – підвищена температура і слабкість в м’язах, повідомляє wworld.com.ua. Насамперед ми починаємо боротися з симптомами: закутуємося в теплі пледи, вдаємося до народних методів лікування, робимо розтирання і проводимо інші звичні маніпуляці. Але чи настільки вони корисні і чи не дають вони протилежний ефект? Лікарі назвали кілька найбільш поширених помилок, які кожен з нас допускає під час лікування застуди:

Тримати всі вікна закритими

Дотримуватися постільного режиму і бути в теплі – запорука швидкого одужання. Але в даному випадку важливо знати міру: не варто весь час перебувати в закритому приміщенні, а тим більше, ставити поруч обігрівальний прилад. Так ви створюєте ідеальні умови для поширення вірусів, тому недуга буде проходити в рази довше.

Приймати засоби для боротьби з кашлем без призначення лікаря

Препарат варто вибирати виключно виходячи з типу кашлю: сухий або мокрий, викликаний першінням в горлі або глибокий, що виходить з бронх. Наприклад, якщо приймати ліки, які пригнічують кашльовий синдром, в легенях може накопичуватися рідина, що призведе до пневмонії. В такому випадку потрібні засоби для відхаркування. І навпаки: препарати які призначаються для виведення мокротиння з легень не будуть ефективними в боротьбі з сухим кашлем.

Використовувати народні методи лікування

Лікарі не мають нічого проти застосування нешкідливих рецептів на кшталт чаю з лимоном, варення, компотів зі свіжих ягід. А ось для боротьби з більш серйозними симптомами на зразок нежиті або температури кращ використовувати фармацевтичні засоби і заздалегідь проконсультуватися з лікарем. Особливо небезпечними є розтирання на оцті або спирті: вони призводять до отруєння організму і підвищення температури.

Відсутність душу

Не варто боятися перепадів температур або переохолодження під час прийому душу і після нього. Вода допомагає змити з поверхні шкіри всі виведені токсини і тим самим руйнує середовище для розмноження бактерій. Важливо – митися теплою водою і відразу ж після прийому душу насухо витиратися і одягатися.

Перейти до вмісту