Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На вулиці Шевченка працівники «Полтававодоканалу» ремонтують водогін

На Шевченка, 66 прорвало водопровідну трубу. Незручності, пов’язані з водопостачанням, відчули мешканці близько десятка приватних будинків на вулиці Шевченка. Водоканалівці докладають усіх зусиль для якнайшвидшого відновлення нормального режиму роботи водогінної мережі.

Чавунна водопровідна труба діаметром 250 мм прокладалася на Шевченка, 66 ще в середині минулого століття. Отже, порив стався внаслідок зношеності. Повідомили у прес-службі «Полтававодоканалу».

Її прокладали приблизно у 50-60-тих роках. Недивно, що термін експлуатації цієї труби вже вичерпано. Про витік води мешканці вчора зранку повідомили до аварійно-диспетчерської служби водоканалу. Наша бригада одразу виїхала на місце аварії, – розповів майстер з ремонту водопровідних мереж «Полтававодоканалу» Іван Дзекун.

Ремонтні роботи наразі тривають, адже пошкодження труби виявилося досить серйозним:

На глибині більше 2-ох метрів ми виявили велику повздовжню тріщину. Отже, зараз проводимо заміну ділянки труби довжиною 4.5 метрів. Прокладаємо нову, поліетиленову. Найближчим часом плануємо завершити ремонт і відновити водопостачання. А до цього мешканці можуть набрати води на облаштованій водорозбірній колонці за адресою: вулиця Дмитра Коряка, 31А. Це неподалік, – повідомив комунальник.

Ремонт водогону на Шевченка, 66 ускладнюється активним рухом транспорту та пішоходів:

Поруч ринок, самі розумієте: людей поруч багато. Тому працювати маємо дуже обережно, задля безпечності нас самих і оточуючих, – сказав Іван Дзекун.

Пенсіонерка Людмила Петрівна проживає неподалік від місця аварії. Задоволена тим, як працюють водоканалівці.

Я живу у Полтаві вже більше 70-ти років. І ніколи не пам’ятаю, щоб були у мене вдома серйозні проблеми з водопостачанням чи з каналізацією. Вважаю, що наш водоканал працює на совість, – сказала Людмила Петрівна.

Полтавка Богдана Токар розуміє складність робіт працівників водоканалу.

У них дуже нелегка праця! І під дощем, і в мороз їм доводиться лагодити водогони і каналізацію. Для такої роботи треба бути дуже витривалими людьми, – сказала жінка.

Комунальне підприємство приносить вибачення за тимчасову відсутність води і просить віднестися з розумінням.

 

Перейти до вмісту