Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині загасили 24 пожежі на відкритій території (ФОТО)

Протягом 1 квітня рятувальники з Полтавського гарнізону ДСНС України 24 рази виїжджали на ліквідацію пожеж на відкритій території у містах Полтава, Миргород, Решетилівка, Лубни, смт Чутове, Полтавському, Чутівському, Лубенському, Миргородському, Пирятинському, Кременчуцькому, Гребінківському, Оржицькому, Козельщинському, Лохвицькому та Диканському районах.

Внаслідок пожеж, вогнем було знищено близько 52 га сухої рослинності, 2 господарчі будівлі та трансформаторну підстанцію. Завдяки злагодженим та професійним діям вогнеборців, було не допущено поширення полум’я на 4 житлові будинки та лісовий масив площею 30 га. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Так, о 15:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла на відкритій території у селі Михайленки Кременчуцького району. Вогнеборці, які прибули на виклик, встановили, що горить суха трава та очерет на площі 4 га. Пожежу ліквідували о 19:23. До гасіння залучалися 6 чоловік особового складу 14-ї  та 16-ї державних пожежно-рятувальних частин та 2 одиниці техніки.

Головне управління ДСНС України у Полтавській області звертається до громадян з приводу обережного поводження з вогнем.

– Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, що приводять до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум’я швидко розповсюджується на значні території. Якщо під час відпочинку на природі, або знаходячись на присадибній чи дачній ділянці помітили безупинне розповсюдження вогню – негайно повідомте до пожежно-рятувальної служби за номером 101, – закликають рятувальники.

Перейти до вмісту