Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині розпочався навчальний збір з допризовною молоддю зі стрілецької підготовки

Близько 300 юнаків та дівчат випускних класів навчальних закладів Кременчука та Кременчуцького району прибули сьогодні на навчальний полігон 179 навчально-тренувального центру військ зв’язку Збройних Сил України. Мета занять — набуття допризовниками навичок оволодіння зброєю та проведення практичних стрільб з автомата АКМ.

Захід, ініційований керівництвом Полтавської обласної державної адміністрації, організовано також за сприянням та участю командування військових частин, представників військових комісаріатів на трьох військових полігонах області. Загальна кількість учасників зборів передбачає близько 3,5 тисяч учнів.

Протягом тижня, випускники з усіх районів Полтавщини відповідно плану оволодіють навчальною програмою, яка поглибить знання молоді шкільного предмету «Захист Вітчизни». На спеціально об лаштованих учбових місцях досвідчені інструктори ознайомлюють школярів з конструктивними особливостями зброї, правилами виконання практичних стрільб та технікою безпеки.

Допризовники також оволодіють і тактикою ведення бою у складі підрозділу та навчаться надавати першу медичну допомогу при пораненнях та втратах крові.

За словами керівника занять підполковника Віктора Чепура вже перші результати свідчать про високу вмотивованість та старанність молоді. Формат заходу доповнила безпосередня участь у стрільбах викладацького складу шкіл. Влучні постріли вчителів стали для учнів хорошим стимулом — зазначив офіцер.

До слова, на Полтавщині на сьогодні залишилось незабезпеченою навчальною зброєю ще 31 школа. Отримання 265 її одиниць згідно наряду за словами заступника військового комісара області підполковника Едуарда Бородая буде здійснене вже найближчим часом.

Відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м.Харків)

Перейти до вмісту