Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині рятувальники гасили 22 пожежі на відкритій території

Протягом 8 квітня вогнеборці з Полтавського гарнізону ДСНС України ліквідували 22 пожежі на відкритій території у містах Полтава, Кременчук, Миргород, Кобеляки, смт Котельва, Пирятинському, Полтавському, Лубенському, Чорнухинському, Гадяцькому, Козельщинському, Новосанжарському, Миргородському, Зіньківському та Хорольському районах.

Внаслідок пожеж вогнем було знищено суху рослинність на площі близько 40 га, комунікаційну шафу, 3 погонних метри кабелю, 3 безгосподарчі будівлі, також пошкоджено 2 безгосподарчі будівлі. Завдяки злагодженим та професійним діям вогнеборців, було не допущено поширення полум’я на 3 житлові будинки та 5 господарчих будівель.

Про це повідомили у ГУ ДСНС в Полтавській області.

Так, о 14:25 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла на відкритій території в с. Підруда Миргородського району. Вогнеборці, які прибули на виклик, встановили, що горить 3,5 га сухої рослинності. Пожежу було локалізовано о 16:20, а о 18:02 – ліквідовано. До гасіння залучалися 3 чоловіки особового складу 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини та 1 одиниця техніки.

Головне управління ДСНС України у Полтавській області звертається до громадян з приводу обережного поводження з вогнем:

“Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, що приводять до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум’я швидко розповсюджується на значні території. Якщо під час відпочинку на природі, або знаходячись на присадибній чи дачній ділянці помітили безупинне розповсюдження вогню – негайно повідомте до пожежно-рятувальної служби за номером 101”, – йдеться у зверненні.

Перейти до вмісту