Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На етнофестивалі “Решетилівська весна-2019” виступлять «Брати Гадюкіни»

З 17 по 19 травня відбудеться фестиваль “Решетилівська весна – 2019”, на якому виступить легендарний гурт «Брати Гадюкіни», який нещодавно відзначив своє 30-річчя. «Гади» з’явилися на зламі епох, у 1988 році. Творчість цих розбишак зі Львова стала фундаментом, на якому почала розвиватися українська рок-музика.

Про це повідомив на своїй сторінці у facebook голова Полтавської облради Олександр Біленький.

«Брати Гадюкіни» – це панк, блюз, регі, фольк, рок-н-рол, галицький колорит, тотальний стьоб та запальний драйв. Це безліч концертів та фестивалів по всьому світу.

За час свого існування музиканти записали 5 студійних альбомів, 4 концертних альбоми та 2 збірки хітів, серед яких «Файне місто Тернопіль», «Наркомани на городі», «Було не любити», «117 стаття», «Звьоздочка моя», «Дівчина з Коломиї», «Жовті стрічки», «Карпати» та інші.

У 2013 році «Брати Гадюкіни» ухвалили рішення повернутися. І видали альбом «Made in Ukraine».

У 2014-2015 роках гурт проїхався Україною з туром на підтримку нового альбому, долучившись до збору коштів на допомогу постраждалим в зоні АТО, переселенцям та пораненим.

2018 року «Брати Гадюкіни» отримали спеціальну нагороду Національної музичної премії YUNA «За особливі досягнення», володарями якої стають артисти, чий вплив на українську музику значущий і незаперечний.

Нині музиканти активно концертують і готуються до презентації наступного альбому.

Перейти до вмісту