Ви тут:
Суспільство Україна 

Ми запускаємо перший у Європі арт-потяг ГогольTrain, − Володимир Омелян

Сьогодні, 19 квітня, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян взяв участь у презентації ІІ Міжнародного фестивалю StartUp Гогольfest та спільного проекту Гогольfest та Укрзалізниці − ГогольTrain.  

У заході взяли участь директор фестивалю сучасного мистецтва «Гогольfest» Максим Демський, програмний директор  «Гогольfest» Анна Басова, креативний директор ГогольTrain Денис Угорчук, інформує Міністерство інфраструктури України.

Володимир Омелян наголосив, що проведення «Гогольfest» у Маріуполі дуже важливе та символічне:

«Маріуполь це наш форпост, це той бастіон, який стримує російську навалу. Минулорічний фестиваль став наймасштабнішим культурно-мистецьким заходом поблизу фронту за роки війни. Цьогоріч ми пішли далі. 26 квітня ми запускаємо перший у Європі арт-потяг ГогольTrain. До Київського вокзалу прийдуть люди, віддаючи шану великому українському письменнику Миколі Гоголю і поїдуть арт-потягом на Маріуполь. Я переконаний, що цей арт-потяг буде подорожувати всією Україною, таким чином її об’єднуючи, даючи сигнал, що код України − це довга велична історія, якій тисячі років і ніщо нас ніколи не переможе», − заявив Міністр інфраструктури України.

Міністр інфраструктури України подякував організаторам фестивалю та проекту з ГогольTrain за креативність, патріотичну позицію і зазначив, що «Гогольfest» є явищем особливою значущості для України:

«Це абсолютно успішний проект, який перетворить Україну в туристичну атракцію. На цей фестиваль охоче приїжджає буде багато іноземців, їм цікаво, вони співають українські пісні, куштують українську їжу, вони пізнають Україну. Це найважливіше, щоб Україна не була Terra Incognita, а навпаки приваблювала туристів до себе. І ми, як завжди, починаємо з голови. Це голова Миколи Гоголя, який бунтував Україну, відроджував Україну. Тому мені особливо приємно, що ми це робимо саме в Маріуполі», − підкреслив Володимир Омелян.

Очільник Міністерства повідомив, що нещодавно Уряд України прийняв концепцію туристичного розвитку малих міст, яка покликана відкрити нові можливості для регіонів і передбачає різні заходи, у тому числі фестивалі та атракції.

Перейти до вмісту