Ви тут:
Прес-релізи Суспільство 

Героїв України держава підтримає матеріально

На початку квітня набрав чинності Указ Президента України «Про одноразову грошову винагороду особам, яким присвоєно звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку». Цим документом передбачено виплату одноразової грошової винагороди особам, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка». У разі присвоєння звання посмертно, або в разі смерті того, кому присвоєно звання, одноразова грошова винагорода виплачується членам сімей таких осіб. Розмір виплати сягає 50-кратного розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому присвоєно звання.

Кабінет Міністрів України повинен розробити і затвердити порядок виплати одноразової грошової винагороди та забезпечити виплату особам, яким звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку присвоєно до 1 січня 2020 року, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня 2020 року.

Під час розробки проектів законів про Державний бюджет на 2020 і наступні роки Кабмін має передбачити кошти для виплати одноразової грошової винагороди особам, яким присвоєно звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку.

Стаття 1 Указу Президента України «Про одноразову грошову винагороду особам, яким присвоєно звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку» в частині виплати одноразової грошової винагороди набирає чинності з 1 січня 2020 року та застосовується незалежно від часу присвоєння звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку.

Перейти до вмісту