Ви тут:
Суспільство 

Google дозволив використовувати Android-смартфон в якості апаратного ключа безпеки

Компанія Google оголосила, що відтепер будь-який смартфон, що працює на Android 7 і вище, може використовуватися в якості апаратного ключа безпеки для двофакторної аутентифікації (2FA), надаючи користувачам ще більш надійний спосіб аутентифікації в сервісах Google.

Як повідомляє ITC.ua, щоб зробити смартфон ключем безпеки, необхідно пов’язати його з браузером Chrome по Bluetooth (для цього підійде практично будь-який ноутбук на Chrome OS, macOS або Windows 10). Новий спосіб аутентифікації підтримує протоколи FIDO і WebAuthn, працює в Gmail, G Suite, Google Cloud і будь-якому іншому сервісі в рамках облікового запису Google. Компанія стверджує, що на поточний момент така можливість все ще знаходиться в процесі сертифікації, сторонні сервіси зможуть приєднатися пізніше.

Новий спосіб дуже схожий на існуючий метод аутентифікації Google Prompt. Однак тепер він вимагає з’єднання зі вашим смартфоном, який повинен знаходитися поряд з комп’ютером. Щоб активувати Android-пристрій в якості апаратного ключа безпеки, необхідно включити на ньому Bluetooth, відкрити сторінку myaccount.google.com/security в Chrome на комп’ютері або ноутбуці і натиснути «Двохетапна аутентифікація». У списку пристроїв виберіть ваш смартфон.

Перейти до вмісту