Ви тут:
Суспільство Україна 

Функціонал онлайн-сервісів Укрзалізниці буде значно розширено, — Євген Кравцов

Укрзалізниця планує значно розширити функціонал онлайн-сервісів для пасажирів та вантажних клієнтів. Зокрема, можливість замовити й оплатити послуги, які раніше не були доступні для оформлення через інтернет.

Більшість опцій планується активувати вже цього року. Про це повідомляє Укрзалізниця.

За словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова, серед послуг, які можна буде зручно оформити онлайн, — замовлення на групові перевезення пасажирів, замовлення вагона з місцями для людей з інвалідністю, замовлення перевезення авто у вагоні-автомобілевозі. Планується також запровадження послуги «листа очікування», коли пасажир отримує повідомлення про появу в продажу необхідних йому проїзних документів.

З’являться також онлайн-новації і для клієнтів із сектора вантажних перевезень. Укрзалізниця планує, зокрема, провести суттєвий реінжиніринг процесу планування вантажних перевезень, що дозволить перейти від традиційної системи місячного планування до системи управління замовленнями на період фрахтового року.

«Завдяки цьому клієнти зможуть самостійно керувати замовленнями та нести встановлену відповідальність, у тому числі й фінансову. Окрім цього, у планах компанії — розширити спектр додаткових послуг, які надаються клієнтам для організації вантажних перевезень. Зокрема, з’явиться можливість замовити тягу або «нитки графіку», — розповів керівник Укрзалізниці.

В Укрзалізниці інформують, що онлайн-сервіс компанії з продажу проїзних документів користується попитом серед пасажирів. Так, у 2018 році близько 50% від загальної кількості проданих квитків пасажири замовили через інтернет.

Перейти до вмісту