Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

До полтавського вишу сьогодні завітає Герой України

У Полтавській державній аграрній академії відбудеться зустріч з радником Міністра інформаційної політики, Героєм України Володимиром Жемчуговим.

За словами організаторів, зустріч проведуть у форматі «відкритого мікрофона» – кожен охочий зможе поставити своє питання. Під час заходу презентують стрічку «Бранці Кремля», зняту на замовлення Міністерства інформаційної політики України. Наприкінці зустрічі учасники отримають диски з фільмом та інші інформаційні матеріали.

Читайте також:

“Бранці Кремля”: у Полтаві показали фільм про українських полонених (ФОТО, ВІДЕО)

Володимир Павлович Жемчугов (нар. 7 вересня 1970, м. Красний Луч, Луганська область, Українська РСР) — український партизан, учасник російсько-української війни. Герой України (2017).

У період з 28 грудня 2014 року по 24 вересня 2015 року провів 30 спеціальних операцій зі знищення військових об’єктів ворога та особового складу окупаційних військ. 29 вересня 2015 року, під час виконання чергового бойового завдання, при спробі захоплення противником підірвав себе, внаслідок чого втратив кисті обох рук і зір. З важкими пораненнями потрапив у полон. Спочатку утримувався в шпиталі у Луганську, з 30 травня 2016 року ув’язнений в Луганському СІЗО, де піддавався допитам контррозвідувальних органів проросійських бойовиків.

Був звинувачений у підриві залізничної колії в районі Лутугине та електроопори в Хрящуватому, а також у тому, що виступав проти політики Російської Федерації на пострадянському просторі та був завербований військовослужбовцями Збройних сил України.

17 вересня 2016 року за особистою участю Президента України Петра Порошенка був звільнений з полону (разом з Юрієм Супруном). Після звільнення проходив лікування, в тому числі — у Німеччині.

21 січня 2017 удостоєний звання Герой України. Нагорода вручена 22 січня 2017 під час урочистого заходу з нагоди Дня соборності України.

Перейти до вмісту