Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Бранці Кремля”: у Полтаві показали фільм про українських полонених (ФОТО, ВІДЕО)

У Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого презентували проект, який розповідає про 64 громадянина України, що незаконно знаходяться за ґратами у Росії.

Документальний фільм «Бранці Кремля» створила Мультимедійна платформа іномовлення України (МПІУ) UATV за підтримки Міністерства інформаційної політики України у рамках загальнонаціональної комунікаційної кампанії МІП.

Цей фільм є хронологією тих подій, які відбулися у Криму. Молоді, можливо, такий формат фільму буде не цікавим. Але, щоб донести цю інформацію до них, я вирішив приєднатися до цього проекту та доповнити його своєю розповіддю. Окупація нашої території не є відкритою, що ще більше ускладнює сприйняття сучасним поколінням нового терміну “гібридна війна”. Тому молоді слід розповідати правду та причини подій 2013-2014 років. Я, як учасник подій на Донбасі 2014-16 років, розповідаю те, що бачив власними очима,”говорить радник Міністра з освітніх програм Міністерства інформаційної політики України, Герой України Володимир Жемчугов.

Перед показом фільму студенти мали змогу задати представникам Міністерства та координаторам питання, що стосувалися проекту.

У фільмі розповідають нелегкі для сприйняття історії, однак вони всі важливі. Результатом нашої роботи має бути те, що молоді люди, яких ми можемо залучити до подібних заходів, отримають розуміння важливих аспектів роботи, над яким зараз працює наше Міністерство, – зазначив у своєму виступі заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.

Наприкінці зустрічі учасники отримали диски зі стрічкою та книги, присвячені українським бранцям.

Перейти до вмісту