Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

8 звичних варіантів одягу, які небезпечно носити щодня

Бернард Шоу якось сказав, що мода – це керована епідемія. Але він й гадки не мав, наскільки мав рацію, порівнюючи моду з хворобою. Виявилося, що іти з нею нога в ногу щодня небезпечно для здоров’я. Тугі корсети давно залишилися в минулому, однак і в XXI столітті є предмети гардеробу, що викликають цілий ряд захворювань.

Ось перелік модних речей, які люди носять щодня, ризикуючи своїм здоров’ям, повідомляє wworld.com.ua

1. Вузькі джинси

Гарні джинси – це найбільш універсальний одяг на світі. Багато дівчат і жінок вибирають собі вузькі моделі, щоб вигідно підкреслити красу стегон і ніг. Але, на жаль, такі джинси порушують кровообіг і роботу судин, що веде до варикозу і утворення целюліту. Шкіра не має можливості «дихати», а через те, що тканина дуже щільно прилягає до тіла, в області бікіні й на стегнах можуть з’явитися врослі волосини.

2. Високі підбори

Коли жінка одягає туфлі з високими підборами, вона змінюється на очах: стає більш жіночною і стрункою. Але це не означає, що треба ходити на підборах кожного дня. За красу приходиться платити болем в спині, ногах і набряками. Також часте носіння взуття на високих підборах може спровокувати утворення міжхребцевих гриж і призвести до сутулості.

3. Взуття на плоскій підошві

Здавалося б, яку небезпеку приховують в собі нешкідливі балетки і сандалі на плоскій підошві? Ортопеди стверджують, що таке взуття може завдати сильної шкоди здоров’ю, тому що навантаження на стопу розподіляється нерівномірно – немає амортизації при ходьбі. Це призводить до розширення судин, ті втрачають здатність звужуватися, а сама стопа «розплющується» або стає плоскою. Нерідко з’являються болі в стопах і в хребті. Ще один неприємний сюрприз – це виникнення так званої косолапості, коли стопа вивертається усередину, від чого деформуються колінні й стегнові суглоби.

4. Бюстгальтер з ефектом пуш-ап

Такі бюстгальтери мають попит. Однак, якщо візуально нам здається, що груди набувають більш округлої і правильної форми, то насправді спеціальні вкладки в чашечках деформують їх і сприяють обвисанню, і груди стають залежними від штучної підтримки. До того ж бюстгальтери пуш-ап перетискають кровоносні судини. А постійний тиск на молочну залозу взагалі може спровокувати розвиток раку.

5. Сонцезахисні окуляри

Сонцезахисні окуляри – це не лише модний аксесуар, але і потрібна річ, коли сонячні промені стають занадто яскравими. Однак не можна носити сонцезахисні окуляри увечері або в приміщенні, коли освітлення недостатньо. Вам доведеться перенапружувати зір, а це підвищує ризик виникнення катаракти. Більш того, потрібно обов’язково стежити за чистотою і цілісністю лінз й не користуватися окулярами, які на 100% пропускають ультрафіолет, тому що вони можуть нашкодити очам.

6. Капронові колготки

Це незамінна річ в гардеробі кожної жінки. Вони роблять наш образ довершеним, елегантним, роблять ноги візуально стрункішими. Але, на жаль, при частому носінні капронові колготки можуть завдати шкоди. Синтетичні складові виробу утримують вологу, створюють парниковий ефект – в результаті виникають і розвиваються вагінальні інфекції. А колготки, які облягають до того ж порушують кровообіг, а отже – привіт, варикозе і целюліте.

7. Об’ємні сумки на одне плече

Жіноча сумочка – це скарбниця, в якій можна знайти майже все: від косметички до ноутбука. Це дуже зручно, але небезпечно для здоров’я. Через те що ми постійно носимо сумку на одному плечі, збільшується навантаження на плечовий суглоб і міжхребетні диски, що призводить до сколіозу і остеохондрозу. Через неправильний розподіл ваги перенапружуються і затискаються м’язи, перекриваються кровоносні судини, які живлять мозок, і нервові закінчення.

8. Піжама

Як обійтися без м’якої зручної піжами, особливо в холодну пору року? І як вона може завдати шкоди здоров’ю? Річ у тому, що занадто тісна або тепла піжама провокує розвиток різних хвороботворних бактерій, що може привести до подразнення, свербіння або молочниці. Спати без піжами і спідньої білизни особливо рекомендується жінкам з хронічними вульвітом або вагінітом.

Перейти до вмісту