Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

66 млн грн аліментів – результат роботи державних виконавців Полтавщини за І квартал 2019 року

Упродовж І кварталу 2019 року завдяки реалізації законів #ЧужихДітейНеБуває фінансову підтримку від своїх батьків отримали понад 16 тис. дітей із Полтавщини. Про це повідомив очільник обласного управління юстиції Олег Тимченко.

«З початку року державні виконавці стягнули майже 66 млн грн із батьків-аліментників. Таких результатів вдалося досягти завдяки застосуванню різноманітних засобів примусового впливу на боржників. Так, після проведення опису та реалізації квартири, житель Кременчука сплатив 175 тис. грн аліментів», – розповів начальник управління.

За словами Олега Тимченка, ще одним значним стимулом виплатити борги на користь власних дітей стало обмеження боржників у праві залишати територію України, керувати транспортними засобами, користуватися зброєю та полювати.

«Загалом державними виконавцями області винесено понад 21 тис. постанов про тимчасове обмеження боржників у їх правах, 1 025 неплатників оголошено у розшук та винесено понад 2 тис. постанов про накладення штрафів у розмірі 20, 30 та 50%», – зауважив Олег Тимченко.

Ще одним заходом примусу є притягнення боржників до суспільно корисних робіт. З початку року 40 полтавців уже відпрацювали суспільно корисні роботи та сплатили понад 90 тис. грн заборгованості.

«За ухилення від виконання суспільно корисних робіт передбачена відповідальність. Так 4-ри жителі Полтавщини відбули адміністративний арешт», – наголосив Олег Тимченко.

Перейти до вмісту