Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

300 майбутніх строковиків прибули до Полтавського обласного збірного пункту

Загалом під час весняної компанії з Полтавського обласного збірного пункту до військ будуть призвані орієнтовно 735 призовників. Проте на обласний збірний пункт мають прибути з урахуванням визначеного для відповідних команд резерву більше тисячі юнаків для проведення заходів відбору.

Строковики проходитимуть службу у військових частинах Збройних Сил України – 385 осіб, Національної гвардії України – 182 особи, Державної прикордонної служби – 148 осіб, Державної служби спеціального транспорту – 20 осіб, повідомляють у Полтавській ОДА.

З обласного збірного пункту, де кожен призовник отримає матеріальну допомогу в розмірі 3706 грн, вже військовослужбовців направлять спочатку на навчання до навчальних центрів ЗСУ та військових полігонів, а потім вже до військових частин, де вони проходитимуть подальшу військову службу.

Протягом 12 чи 18 місяців основним завданням призовників стане оволодіння озброєнням і технікою відповідно до займаної посади. Як і раніше, в зону проведення ООС призовників не направлятимуть.

Враховуючи досить високі вимоги до стану здоров’я, морально-ділових якостей, фізичної підготовленості, не кожен юнак, який прагне служити, може бути придатним до військової служби. Присутні на обласному збірному пункті хлопці переважно бажають проходити службу в елітних військових частинах Збройних Сил України, частинах спецпризначення Національної гвардії України. Ці побажання за можливості враховуються.

На збірному пункті призовників, визнаних районними призовними комісіями придатними до військової служби, зустрічає адміністрація, призначена з однієї з військових частин. Хлопці проходять перший інструктаж, отримують перші настанови від старшини збірного пункту.

Протягом декількох днів призовників оглянуть на контрольному медичному огляді фахівці обласної військово-лікарської комісії. Також проведуть додатковий професійно-психологічний відбір. Після цього юнаки пройдуть індивідуальну бесіду й опитування представником військової частини, до якої попередньо призначені. Після прийняття остаточного рішення вже військовослужбовці у складі команди й супроводі старшого офіцера вибувають до місця подальшої служби.

Урочисті проводи призовників із Полтавського обласного збірного пункту відбудуться 25 квітня 2019 року о 10.00 год.

Перейти до вмісту