Ви тут:
Екологія Суспільство Україна 

Як правильно сортувати сміття та куди його можна здавати: поради Уляни Супрун

Сьогодні людство виробляє майже 300 мільйонів тонн пластику щороку, половина з яких — для одноразового використання. А понад 8 млн тонн пластику потрапляє в океан. В. о. міністра охорони здоров’я надала кілька ресурсів, які допоможуть більше розібратись як правильно сортувати сміття та куди його можна здавати.

“Проблема набрала глобального масштабу. Тому роль кожного важлива: менше використовуйте пластик, купуйте воду в склянках або беріть пляшку води з собою, щоби не купувати в магазині. За можливості — сортуйте пластик та віддавайте його на перероблення”, – наголошує Супрун.

Також вона радить переглянути відео, де дуже детально розповідається про мікропластик в нашому житті: https://goo.gl/HTAMVE. Мотивує більш ретельно стежити за планетою та власним здоров’ям.

Додаток “Сортуй” допоможе визначити тип сміття, як його підготувати до перероблювання, а також знайти найближчу станцію сортування — https://goo.gl/xPnqhB

Корисний інтерактивний ресурс, який наочно показує, що відбувається з різним типом сміття, скільки потрібно часу на його природне розкладання та включає карту з пунктами приймання по Україні — https://goo.gl/41gtvJ

Україна БЕЗ сміття — тут можна знайти безліч інформації про сортування та правила прийому сміття, адреси пунктів прийому та побачити, що сортування сміття — це не так важко.

Перейти до вмісту