Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Виконуй рішення суду добровільно, – Олег Тимченко

Не лише швидкий розгляд спорів, а й швидке виконання рішень судів є запорукою ефективного правосуддя. Питання виконання рішення суду стає чи не головним у намаганні людей домогтися справедливості, а зволікання та неспроможність його виконати розцінюється як зменшення гарантії захисту прав та основних свобод людини, що є елементами національного законодавства.

За конституційними нормами, обов’язковість виконання судового рішення –  кінцева стадія судового захисту. Тому таке невиконання дискредитує як державну виконавчу службу, так і суди  в очах громадян. 

Міністерство юстиції України в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» започаткувало чергову інформаційну кампанію «Виконуй рішення суду ДОБРОВІЛЬНО!»

«Виконуючи рішення суду добровільно, громадянин уникає значної кількості додаткових обмежень та нарахувань. Зокрема, відповідач матиме свободу дій (вільно їздитиме за кордон, керуватиме власним авто, користуватиметься зброєю, полюватиме),  майнову вигоду (заощадить 10% від суми, що підлягала стягненню майнового характеру чи 8346 грн – рішення немайнового характеру), збереже репутацію», – говорить начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко.

Порядок виконання судових рішень в Україні врегульовано законами «Про виконавче провадження» та «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів». Не порушуючи законодавство України, виконуючи рішення суду добровільно громадяни уникнуть зайвого морального та матеріального клопоту.

Перейти до вмісту