Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

В Україні зростає кількість іноземних студентів

За рік кількість іноземних студентів, які навчаються в Україні, зросла на 10 тисяч і становить більше 75 тисяч. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Водночас, вона зауважила, що вступники з інших країн продовжують стикатись з недоброчесністю фірм-посередників, яка призводить до кризових ситуацій та завдає шкоди іміджу України, пише Освіта.ua

За словами міністра, Міністерство освіти планує посилити вимоги до фірм-посередників, які співпрацюють з українськими вишами для залучення іноземних студентів на навчання.

«Моя позиція, а особливо після зустрічей з послами Індії, Марокко та Єгипту, була така, щоб заборонити фірми-посередники взагалі. Але колеги запевнили мене, що заклади освіти ще не готові самостійно рекламувати себе по всьому світу. Водночас уся ця діяльність повинна знаходитись у правовому полі. Ми настійно рекомендуємо запровадити практику, коли кошти за навчання іноземні студенти перераховують безпосередньо закладу вищої освіти, який після цього розраховується з агентом», – підкреслила Гриневич.

Вона також повідомила, що Міністерство освіти планує виробити чіткі критерії відбору суб’єктів господарювання, з якими заклади освіти укладатимуть договори щодо надання послуг з набору кандидатів на навчання. Зокрема, міністерство внесе відповідні зміни до наказу, який регламентує питання організації набору та навчання (стажування) іноземців та осіб без громадянства.

Перейти до вмісту