Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

В «Інституті розвитку міста» провели заняття для слухачів «Університету третього віку»

В інформаційному центрі Комунальної організації «Інститут розвитку міста» відбулось чергове заняття для студентів першого курсу «Університету третього віку». Продуктивні навчання відбуваються в рамках реалізації проекту-переможця минулого року міської цільової програми «Бюджет участі» міста Полтава.

23 березня на базі КО «Інститут розвитку міста» відбулося заняття для слухачів «Університету третього віку» – ініціативи, що має на меті підвищення рівня громадянської та соціальної активності людей мудрого віку. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Цього разу поважних «студентів» знайомили з можливостями, що дозволяють долучатися до розвитку міста. Зокрема, розповіли про Концепцію інтегрованого розвитку міста «Полтава 2030», напрями роботи КО «Інститут розвитку міста» та ініціативу, завдяки якій власне і відбуваються заняття в «Університеті третього віку».

Знайомив слухачів «Університету» з інструментами комунікації влади та громади голова робочої групи з питань партиципаторного бюджетування Олександр Глазов. Перш за все, розповів про історію створення Комунальної організації «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради, функції та завдання, які на неї покладені. Він додав: серед основних напрямків діяльності «Інститут розвитку міста» є розробка та впровадження перспективних програм для розвитку, пошук партнерів для регіональної та міжнародної співпраці, супровід міжнародних проектів, а також розробка брендингу міста.

– «Університет третього віку» покликаний залучити людей поважного віку до соціальних процесів, які відбуваються у місті. Звичайно, вони повинні знати, що у місті діє організація, яка сприяє конструктивному діалогу мешканців міста з владними структурами задля досягнення певної мети, – говорить Олександр Глазов.

Обговорили під час заняття і саму ініціативу «Бюджет участі». Олександр Глазов покроково розповів слухачам про те, яким чином можна доєднатися до цієї ініціативи і при цьому вирішити нагальні питання, втілити певну ідею в життя, долучитися до розвитку міського середовища.

– «Бюджет участі – це інструмент, який доступний всім і кожному. Переконаний, у людей поважного віку, враховуючи їхній життєвий досвід, може бути чимало корисних ідей, які мають право на життя. Тому вони повинні знати, яким чином можуть реалізувати свою ідею.

Заняття «Університету третього віку» мало інтерактивний характер. «Студенти» активно включалися в обговорення, задавали питання та озвучували власні ініціативи.

Робота в рамках «Університету третього віку» продовжується і надалі.

Перейти до вмісту