Ви тут:
Прес-релізи Суспільство 

“Успішна розбудова української армії – це беззаперечний успіх Президента Петра Порошенка”, – Олег Пустовгар

«У 2014 році розпочалася чергова російсько-українська війна. Росія пішла війною проти України. Протистояти загарбникам готові були лише кілька тисяч сміливців, оскільки проросійський режим Януковича, керуючись вказівками з Кремля, майже повністю знищив Збройні Сили України (ЗСУ). Проте Кремль прорахувався: на захист Батьківщини стали десятки тисяч мобілізованих офіцерів, солдатів і учасників Революції Гідності – добровольців-майданівців, а потужний волонтерський рух забезпечував армію необхідним. А вже у травні 2014 року новообраний Президент і Верховний Головнокомандувач Петро Порошенко започаткував відродження ЗСУ», – про це у ексклюзивному коментарі «Новинам Полтавщини» нагадав голова обласного громадського руху «За Україну!», помічник-консультант депутата ВР Олега Медуниці, перший заступник голови обласного товариства «Просвіта» Олег Пустовгар.

Він наголосив, що армію довелося будувати з нуля. Також нагадав, що у липні 2014 року ЗСУ пішли в наступ, звільнивши від російських окупантів дві третини окупованої території Донбасу. «Це успіх: вдалося зберегти країну! Кремлівська «барбароса», путінський бліцкриг, план «Русская вєсна» – все це захлинулося за лічені місяці. Армія локалізувала конфлікт і зараз тримає оборону по всій лінії фронту», – переконаний просвітянин.

Олег Пустовгар розповів про поступ держави і успіхи Президента як Верховного головнокомандувача у цій сфері протягом останніх 5 років.

На потреби безпеки і оборони виділяється понад 5 % ВВП. Тож, це дало змогу відродити потужності військово-промислового комплексу. Щороку війська отримують тисячі одиниць нової та модернізованої техніки. Кілька свіженьких прикладів. Торік у квітні пройшло успішне випробування української системи залпового вогню «Вільха» з підвищеною точністю ураження. Як відомо, «Гради» виробляють тільки в Росії і раніше Україна безнадійно програвала ворогу у їх кількості. Тепер ситуація змінюється, бо «Вільха» вже прийнята на озброєння в ЗСУ.  Торік українські військові успішно випробували самохідну гаубицю «Богдана», яка стріляє набоями натівського стандарту. Харківський бронетанковий завод виготовив понад сотню модернізованих (йдеться про розширені бойові можливості за рахунок нових тепловізорів, цифрових радіостанцій, засобів супутникової навігації) танків Т-64.  Посилюється авіація і військово-морський флот, з’явилися високоточні і далекобійні засоби вогневого ураження, високотехнологічна розвідка, засоби зв’язку від американських союзників, космічна підтримка, ешелонована ППО, потужні сили спецоперацій. Зусиллями Генпрокуратури на чолі з Юрієм Луценком були конфісковані у корупційного клану «сім’я» януковича-курченка мільярди народних гривень за які, серед іншого, збудовано і здано в експлуатацію нові гуртожитки для контрактників: 184 нових приміщення, у яких поселяться приблизно 23 тисячі солдат. США почали постачати нам летальну зброю.  Отримання Збройними силами України (ЗСУ) американських протитанкових ракетних комплексів «Джавелін» (Javelin) допомогло припинити обстріли з російських танків по українських позиціях. Росіяни, російські танкісти відмовлялися сідати в танки і виїжджати на лінію зіткнення. І це зберегло життя сотням українських воїнів-героїв.

Джавелін
Вільха

   Проект бюджету Пентагону на 2019 рік передбачає 250 мільйонів доларів допомоги Україні. Тож,час показав, що у Кремлі завчасно раділи обранню Трампа: між Україною і США панує співпраця і взаєморозуміння.

«План Путіна – знищити Українську державу й демократію, право українців жити в мирі та безпеці. І саме для цього він щосили намагається позбавити влади Президента Петра Порошенка. Для досягнення своєї мети Кремль використовує військову силу, брехливу пропаганду, агентуру в Україні та на Заході. Росія боїться нашої армії і біля кордонів розмістила потужне угрупування, а весь Крим перетворила на військову базу й постійно провокує конфлікти в Керченській протоці та на Азовському морі. Ми стали сильні. Сильна армія – запорука миру», – підсумував громадський діяч.

Прес-центр Полтавського обласного товариства «Просвіта»

Перейти до вмісту