Ви тут:
Суспільство 

Україна та Швеція співпрацюватимуть у протидії безпековим загрозам

Заступник Міністра закордонних справ України Василя Боднара зустрівся з делегацією Комісії з питань оборони Парламенту Королівства Швеція.

Як повідомляє сайт МЗС України, досвід України у протидії російській військовій та гібридній загрозам, а також кібер-атакам становить значний інтерес для Стокгольма. У ході зустрічі висловлювалася спільна думка, що агресивна політика Росії проти України є також частиною планів Кремля дестабілізувати європейський континент та підірвати довіру суспільств до демократичних інститутів.

Василь Боднар детально охарактеризував основні виклики та характер загроз нашій державі, джерелом яких є прагнення  Росії зупинити європейський розвиток України. Окрему увагу було привернуто до збройної агресії Росії проти нашої держави на Донбасі, а також наголошено на важливості подальшої консолідації міжнародної спільноти з метою подальшого тиску на Москву задля  повернення до України окупованих Росією територій.

Заступник Міністра закордонних справ України подякував шведській делегації за тверду підтримку Стокгольмом суверенітету та територіальної цілісності України. «Ця підтримка є особливо відчутною в ЄС та в ООН, де наші шведські партнери є співініціаторами всіх важливих рішень, резолюцій та інших документів на підтримку України» – підкреслив Василь Боднар.

Перейти до вмісту