Ви тут:
Суспільство Україна 

У ЦВК показали, як виглядає бюлетень для президентських виборів

21 березня на спільному брифінгу голови ЦВК Тетяни Сліпачук та директора підприємства “Поліграфічний комбінат” Юрія Оніщенка показали, як виглядає виборчий бюлетень

Про це повідомляє Еспресо.TV

На брифінгу розповіли, що вартість договору на друк бюлетеней складає 165 млн 580 тис. 213 грн., враховуючи повторне голосування. На перше голосування використали 129 млн. 687 тис. 337 грн, а вартість одного бюлетеня складає 4 грн. 26 коп. 

За словами Тетяни Сліпачук, якщо скласти усі виборчі бюлетені в один ряд, то смуга буде 24 тис. 354 км.

“По суті така відстань між Києвом і столицею Уругваю Монтевідео. Площа усіх замовлених бюлетеней складає майже 5 квадратних км, це 70 футбольних полів”, – розповіла вона.

Сліпарчук також сказала, що наразі мова про друк бюлетеней для другого туру іти не може, тому що ні форма, ні зміст цього бюлетеню ще не затверджена ЦВК.

“Оскільки нікому не відомо, чи буде другий тур і хто буде у цьому другому турі значитися в бюлетенях”, – прокоментувала вона.

Вона також звернула увагу на те, що обсяг роботи був досить великий для державного підприємства, оскільки така значима довжина бюлетеню ускладнила процес друкування. 

Перейти до вмісту