Ви тут:
децентралізація Освіта Полтавщина Суспільство 

У Семенівці обговорили реалізацію освітньої реформи на Полтавщині у період децентралізації (ФОТО)

22 березня у Семенівському навчально-виховному комплексі №2 відбулося V розширене засідання навчально-консультативної робочої групи з напряму «Удосконалення мережі освітніх закладів» Координаційної ради з підтримки та розвитку об’єднаних територіальних громад Полтавської області.

У засіданні взяли участь голови ОТГ, керівники інтернатних закладів і закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Семенівська об’єднана територіальна громада була створена у 2015 році, складається з 6 громад, включаючи Семенівку. Всього близько 11,5 тисяч населення. В ОТГ є 6 шкіл, 4 з яких заклади I-III ступенів.

«Те, що стосується дітей і людей похилого віку, повинно бути на першому місці. Період, коли вчили на пальцях, глобусах, картах потрібен, але він вже відходить. Ми відчули, що з освітою треба щось робити. У цій школі вже є спеціалізовані 4 класи – хімія, фізика, географія і біологія. Це новітні класи, де кожна дитина може працювати з планшетом, де є інтерактивні дошки. Звичайно, важко зрозуміти поняття «нова українська школа». Але ми намагаємось іти в ногу з часом, бо за цим стоять наші діти. Хотілось, щоб вони були конкурентоздатними у житті», – зазначила на засіданні голова Семенівської ОТГ Людмила Милашевич.

«Ні для кого не секрет, що нова українська школа – одна з ключових реформ. Це та реформа, навколо якої українці згуртовуються. Тому що це освіта, це діти, наше майбутнє. Адже ми всі дотичні до дитячого садочка, школи, професійної і вищої освіти. Маємо згуртуватись і використовувати досвід тих країн, які є флагманами в освітній реформі. Дуже гарно, що основою НУШ стали елементи фінської освіти. Але багато здобутків маємо і на місцях. Від початку впровадження освітньої реформи, наразі вже маємо перші результати – створення сучасного освітнього середовища, з’являються нові класи, STEM-лабораторії. Ми створюємо те, чого не було раніше», – запевнила директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко.

 

Перейти до вмісту