Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавському центрі розвитку місцевого самоврядування навчали гендерному бюджетуванню

Одним з головних трендів сьогодення є гендерний підхід до бюджетних питань. Тому велика увага приділяється навчанню та консультуванню посадових осіб та працівників виконкомів об’єднаних територіальних громад Полтавської області.

Одним з перших навчальних заходів з цієї тематики став тренінг “Застосування гендерно орієнтованого підходу в бюджетному процесі ОТГ”, повідомляють у Полтавському ЦРМС.

Розпочали захід з розбору ситуації, яка склалася в Україні у сфері забезпечення  рівних прав чоловіків та жінок. Під час тренінгу учасники докладно розібрали сутність та принципи гендерно орієнтованого бюджетування. Присутні дізналися про міжнародний досвід впровадження такого бюджетування. Жваву дискусію викликали варіанти адаптування кращих європейських практик до наших реалій. Представники ОТГ навели приклади окремих випадків застосування у їхніх громадах. Під час роботи напрацювали головні етапи гендерно орієнтованого бюджетування.

 «Цим тренінгом ми розпочали цикл навчальних заходів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності в даній темі. Й Полтавщина стане передовою в цьому напрямку також. До речі, саме жінки очолюють провідні ОТГ нашої області. Й вони першими пішли на вибори ще у 2015-ому році», – сказала Ірина Балибіна, директор Полтавського ЦРМС.

Організатором виступив Полтавський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону. Тренером стала Тетяна Іваніна, сертифікований  спеціаліст з цієї тематики.

Перейти до вмісту