Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Гадяцькому лісгоспі висадять 228 га лісу

На території Полтавської області триває висаджування лісу по всіх лісогосподарських підприємствах. ДП «Гадяцький лісгосп» не є виключенням. Там лісівники планують відновити 218 га лісу та заліснити 9 га. Наразі уже посаджено 151 га лісових культур. Вчасна та стисла посадкова кампанія – гарантія якісного приживлення молодого лісу.

Про це повідомляє прес-служба Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства.

“Початок весни – один із найвідповідальніших періодів для справжнього господаря, як вдома так і в лісі. Від своєчасності і правильності виконання найперших весняних робіт залежить успіх в подальшому. Особливості кліматичних умов місця розташування підприємства змушують проводити весняну лісокультурну кампанію в стислі терміни. Як тільки зменшується вологість ґрунту і підвищується температура повітря, посадочні роботи припиняються. На рахунку кожен день. Тому зараз у лісівників активна робота”, – розповідає інженер лісових культур Світлана Бердник.

Також спеціаліст додала, що для посадки використовують власний садивний матеріал, вирощений у лісовому розсаднику лісгоспу. Нині триває активне висаджування лісу у Бірківському лісництві, де саджають сосну звичайну з домішками берези, а також у Безвіднянському лісництві, де вже відновлено 34 га лісу.

Перейти до вмісту