Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Сучасні стандарти та врахування акустичних властивостей: у Полтаві реставрують обласну філармонію

У Полтавській обласній філармонії продовжують реставрацію. Там вже провели інженерні мережі, зробили гідроізоляцію підвального приміщення та закінчують ремонт адміністративних приміщень. Нині працюють над хоровим залом і монтажем підлоги.

У Полтаві продовжують реставрацію філармонії. Будівельники вже провели оздоблювальні роботи: пошпаклювали стіни, вирівняли проходи, зробили демонтаж, де це необхідно. Також провели всі інженерні мережі, зробили гідроізоляцію підвального приміщення, укріпили його та забетонували. Адміністративні приміщення – на стадії завершення, повідомили у Полтавській ОДА.

Наразі працюють над монтажем підлоги, активно ремонтують хоровий зал: вже демонтували старі стіни, виконуватимуть штукатурення.

– Головне для філармонії – зберегти акустичні властивості на високому рівні. Тому важливо зробити штукатурку так, щоб гіпсокартон чи інші матеріали не впливали на неї. Ми поєднаємо сучасні технології і водночас збережемо історію об’єкта, – прокоментував директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА Тимофій Голбан.

Там також зробили танцювальний зал з якісним паркетом, а хоровий зал тепер обладнаний акустичними панелями. Відремонтували й кімнати для гуртів та ансамблів, замінили вікна й двері.

У планах облаштувати фасад, утеплити стіни, змонтувати підвісні стелі, електрообладнання, електроосвітлення та систему електроозвучення. Також треба зробити проїзди, тротуари, майданчики, огорожі, ворота, декоративні стінки, підпірні стіни навколо квітників та озеленити територію.

– Ми також придбаємо меблі й устаткування для оформлення зони глядача за проектом «Dekart Studio». Вже визначили, як облаштуємо зал. У будь-якому разі зробимо все, як буде краще для проведення заходів і самих артистів. У нас є досвід інших філармоній та театрів в Україні, і це значно допомагає вирішувати деякі питання, – підсумував Тимофій Голбан.

Довідково: будівля Полтавської обласної філармонії – архітектурна пам’ятка міста. Споруду звели у 1856 році. Потім будівля перенесла три пожежі. З 1986 року тут тільки двічі робили частковий ремонт. Капітальний ремонт розпочали у 2016-му. Тоді підрядником була Львівська фірма «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія». Але компанія виконувала роботи неналежним чином, тому Департамент пройшов немало судів, щоб розірвати з нею договір. Нині будівництвом займається ТОВ ВКН «Сен» – полтавська компанія. Раніше вони вже ремонтували театр імені М. В. Гоголя.

Перейти до вмісту