Ви тут:
Суспільство 

Ставка на цьогорічних виборах – чи зможе Україна зберегти реальну незалежність від Росії, – Порошенко

Президент Петро Порошенко наголосив на історичній важливості цьогорічних виборів Президента та Верховної Ради України. Про це Глава держави сказав під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Прикарпаття, що відбулася в Коломиї.

«Кремль відмовляється виконувати свої міжнародні зобов’язання – не виконує міжнародні угоди щодо вільного судноплавства в Керченській протоці, повернення українського суверенітету в Криму. Кремль продовжує гібридну війну проти України», – цитує Президента прес-служба Глави держави.

«Про все це нагадую напередодні 31 березня. Бо нам треба бачити справжню ставку на цих виборах. Путін цю ставку дуже добре знає і хоче очорнити і принизити у наших очах усе зроблене, розколоти нашу єдність», – сказав Петро Порошенко.

«Його посланці несуть брехню, ненависть і розбрат. Деякі гості телешоу маскуються, вигукують патріотичні гасла. Там є і «Слава Україні!» і «Україна понад усе». Але те, що вони вдягнули патріотичний камуфляж перед тим, як озвучити чергові «фейки», змайстровані в Кремлі, це не міняє їхньої суті і їхньої мети. На слизькій дорозі їх не зупиняє ні здоровий глузд, ні елементарна порядність», – наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що українцям багато чого вдалося «завдяки довірі людей, завдяки героїзму і праці народу, завдяки командним зусиллям». «Але це початок шляху до справжнього успіху України. Ми точно маємо продовжити роботу, не дати зруйнувати все збудоване, не поставити під удар наше майбутнє», – додав він.

«Для цього нам треба знову і знову у ці дні нагадувати людям про ставку у виборі, який нам належить зробити. І про ціну помилки теж. Всі добре знають ставку цьогорічних історичних виборів. Чи зможемо зберегти реальну незалежність від Росії? Чи здатні ми протистояти спробам Кремля знову підкорити Україну і зробити її якщо не частиною, то сателітом імперії? Чи допустять українці реванш проросійських сил та перемогу зручних для Росії кандидатів на виборах Президента та Верховної Ради – як явних, так і прихованих? Чи продовжить Україна шлях до Європейського Союзу та НАТО? Бо лише будучи їхнім повноправним членом, можна гарантувати незалежність та безпеку держави і громадянина», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави додав: «Путін переконаний, якщо його план спрацює, то стане можливою зміна європейського та євроатлантичного курсу України».

«Про плани Московії щодо наших виборів ми знаємо не з чуток. Нам про них відомо із донесень української розвідки, із тих даних, якими діляться спецслужби наших партнерів країн-членів НАТО», – додав Глава держави. «Ми далеко пройшли по європейському шляху. Кожен наш крок – це поразка Путіна, це впевненість у своїх силах, це повага до України з боку партнерів і союзників. Наступні п’ять років реалізації мого плану – і Україна впритул наблизиться до членства в Євросоюзі і НАТО. В наступні п’ять років ми точно пройдемо точку неповернення в минуле – в радянський союз, або в російську імперію», – сказав Президент.

«Чи погодився на це Путін, чи змирився з тим, що ці п’ять років ми систематично ламали всі його плани? Точно ні, бо на кордоні з Україною стоять його дивізії, готові до вторгнення», – зауважив Глава держави.

За його словами, після незаконної анексії Криму, після агресії проти нашої держави на сході, ми маємо абсолютно реально сприймати цю загрозу. «Точно Путін не погодиться, бо щодня відбуваються обстріли і провокації на лінії фронту. Важкі обстріли, бо і вчора вночі і сьогодні ми втратили українських воїнів. Незважаючи на те, що наша відсіч є дуже рішучою і ворог заплатив за це», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави також підкреслив, що українцям вдалося за п’ять років створити надійний фундамент української державності. «Ми, українці, здійснили колосальну роботу. Там, де до цього були гасла і декларації, ми за п’ять років створили надійний фундамент української державності. Цей фундамент випробовував на міцність російський агресор. Його розхитували і розхитують безвідповідальні політикани всередині України. Але він вистояв і вистоїть, бо надійний», – наголосив Президент.

Президент також особливо відзначив, що в останні тижні стало зрозуміло, що «патріотизм і здоровий глузд українців впевнено перемагають в інформаційній війні, перемагають парад олігархічних політтехнологій».

«Тому з Кремля надійшла команда задіяти силові провокації. Виборчу кампанію явно хочуть перевести в формат вуличних зіткнень. Дуже потрібна Кремлю українська кров. Це вже сценарій не перемоги на виборах, а спроба зірвати вибори. І це точно не український сценарій», – підкреслив він.

«Наш український сценарій – провести прозорий і справедливий виборчий процес, забезпечити чесний і прозорий підрахунок голосів. І тільки так – через чесні вибори і захист волевиявлення громадян ми зможемо продовжити курс, яким ми йдемо п’ять років. Це є наш обов’язок як українців і це є мій обов’язок як Президента і гаранта конституційних прав і свобод українських громадян», – наголосив Петро Порошенко.

«Вже п’ять років, як ми йдемо своїм українським шляхом. Ні відкрита російська агресія, ні гібридна війна, ні виборчі перегони не змусили і не змусять нас повернути назад. Напрям нашого українського шляху був визначений Революцією Гідності», – сказав Президент та підкреслив, що стратегічним курсом України є інтеграція до Європейського Союзу та НАТО.

Перейти до вмісту