Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Що буде з організмом, якщо ви відмовитеся від солодкого, – розповіли дієтологи

Відмова від цукру – це важлива перемога над собою і серйозний крок до міцного здоров’я. Якщо ви приймете це важливе для себе рішення – на вас, можливо, чекає цілий атракціон різних станів. Крім того, вас усюди буде переслідувати цукор: йогурти, фастфуд, ковбаси, овочеві і фруктові консерви, сухі сніданки, мюслі, крекери, сухарі і інша їжа. Але результат – вартий зусиль і обмежень! У цій статті ми розповімо вам про приємні наслідки відмови від цукру.

У вас покращиться сон

Людина, яка споживає занадто багато цукру, може страждати від безсоння і інших розладів сну через коливання рівня глюкози в крові. Відмова від цукру – це відмінний спосіб не тільки поповнити запаси енергії, але і швидко заснути і спокійно спати до ранку.

Амбассадор Adidas Running Катя Земська провела над собою експеримент, в рамках якого повністю виключила цукор з харчування. В інтерв’ю для журналу The Challenger вона розповіла про те, як це вплинуло на сон: “Я стала дуже швидко і глибоко засипати (зараз мені потрібно приблизно півтори хвилини, щоб «зустрітися з Морфеєм», а раніше на це йшло півгодини-година)” .

Користь для сну при відмові від цукру на собі також перевірив американський письменник Майкл Гротхаус: “На шостий-сьомий день я почав засинати через десять хвилин після того, як лягав. А спочатку для цього мені було потрібно півгодини. Я також почав прокидатися раніше і більш природно, що встати з ліжка вранці було набагато простіше”.

Ви будете працювати продуктивніше

Цукор порушує когнітивну функцію і уповільнює обмін речовин, що призводить до погіршення мозкової активності. Майкл Гротхаус своїм прикладом це підтверджує:

“На восьмий або дев’ятий день я відчув велику зосередженість і ясність, ніж будь-коли в житті. Я став працювати продуктивніше: уважніше слухав людей під час інтерв’ю, точніше вловлював їх слова і міг швидко реагувати на їхні відповіді новими питаннями та ідеями. З такою швидкістю я ніколи ще не працював. Коли я читав книгу або статтю, я вбирав більше подробиць і інформації. Я відчув себе розумнішим”.

Покращиться стан шкіри

У разі відмови від цукру стан вашої шкіри покращиться. За набряки, сухість, тьмяний колір обличчя і темні кола під очима ми багато в чому зобов’язані цукру. Солодощі крадуть нашу молодість і красу. Відмовившись від цукру, ви напевно помітите, що ваша шкіра стала чистою і гладкою, а обличчя – здоровим і сяючим.

Пропаде залежність від їжі

Як доводить особистий досвід випробовуваних, перший час ласуни сильно мучаться: їх мозок голосно і настирливо вимагає нудотного смаку. Але після кількох критичних днів відбувається звикання, і залежність від їжі проходить. Ви більше не будете заїдати стрес або переїдати від нудьги, навчитеся ставитися до прийому їжі, як до отримання енергії.

Будувати фігуру мрії стає легше

Коли організм споживає цукор, збільшується виробництво інсуліну. Він, в свою чергу, не дає організму використовувати жир як паливо, в той час як перетворення цукру в жир і збільшення ваги є результатом всього процесу.

Виключивши цукор зі свого раціону, ви не тільки налагодите всі процеси в організмі, пов’язані з інсуліном, але також позбудетеся від надлишку калорій, а значить, і зайвих кілограмів.

Зникнуть перепади настрою

Коли ви заміните цукровмісні продукти на корисні жири, ваш настрій перестане впадати в крайнощі і скакати від помилкової ейфорії до пригніченого стану. Він нарешті вирівняється, а вдень ви будете почувати себе значно бадьорішими.

Перейти до вмісту