Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Щербанівську ОТГ включать у міський автобусний маршрут

19 березня у Щербанівському будинку культури вирішували болюче питання — включення територій Щербанівської ОТГ у міський маршрут. Йдеться мікрорайони, які розбудовують: вулицю Біліченка та радгосп «Шевченко».

На робочій зустрічі були депутати сільради, жителі громади та перевізники. Для ґрунтовного розв’язання проблеми запросили першого заступника голови Полтавської РДА Валентина Герасименко.

Щербанівська сільська рада ініціювала створення маршруту. Керівництво Полтави пішло на зустріч та інтегрувало у міській маршрут Щербанівської громаду. Це викликало спротив у перевізників, що працюють на території ОТГ. Вони звернулись зі скаргою до Полтавської РДА з проханням не схвалювати цей маршрут. Мотивували тим, що у них з’являться конкуренти, і, як наслідок — втрата заробітку на маршруті Щербані — Тростянець — Буланово.

Нині маршрутники просять 8 грн за свої послуги, проте міський транспорт удвічі дешевше.

Натомість пасажири обурені не тільки цінами, а й сервісом. Перевізники не можуть охопити ту кількість населення, що потребує перевезення у час пік. Через транспортний колапс жителі громади змушені ходити пішки до зупинок на межі громади та міста.

Валентин Герасименко став на бік громадськості і вже за тиждень Полтавська РДА надасть погодження на включення території Щербанівських об’єднаної громади до маршруту Полтави.

Перейти до вмісту