Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство 

Середній розмір житлової субсидії на Полтавщині становить 1693 гривні

Наразі в Полтавській області житлові субсидії призначили 230 тис. домогосподарствам. Регіон успішно реалізує програму і посідає за цим показником 3 місце в Україні. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Наразі нею охопили 229,9 тисяч сімей області. Це становить 40% від загальної кількості домогосподарств. Середній розмір субсидії в опалювальний сезон — 1693 грн.

— Для нас важливо, щоб всі родини, які мешкають на Полтавщині й мають право на субсидію, своєчасно одержали державну підтримку при сплаті житлово-комунальних послуг. Субсидіанти нашої області зацікавлені у впровадженні заходів з енергоефективності. Зокрема, долучаються до програми «Теплі кредити». Нині 11 тисяч сімей скористалися нею, із них 4,3 тисячі — субсидіанти, — прокоментував в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

З березня ввели кілька форм нарахування субсидій:

  • Безготівкова

Нараховується для осіб, що вперше звертаються для отримання субсидії та тих, у кого відбулися зміни у складі сім’ї. Здійснюється через зарахування коштів на рахунок в Ощадбанку;

  • Готівкова

Нараховується для тих, хто отримував субсидію минулоріч. Для пенсіонерів вона приходить через пенсійний фонд разом із пенсією, для інших — через Ощадбанк. 

Також Президент України Петро Порошенко оголосив запуск системи монетизації субсидій — грошових виплат малозабезпеченим верствам населення. Цей процес вже розпочався і пройде у три етапи:

  • з 1 січня участь в монетизації пільг і субсидій братимуть сім’ї, які звернуться за допомогою вперше;

  • з 1 травня монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років;

  • з 1 жовтня запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Після того, як отримувач субсидій розрахується за отримані комунальні послуги, залишок готівкою буде в його розпорядженні.

Крім того, в області органи соціального захисту населення своєчасно працюють з боржниками за житлово-комунальні послуги. Їх інформують про суму боргу, сприяють в укладенні угоди про його реструктуризацію чи надають допомогу в погашенні.

Перейти до вмісту