Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Робота для людей з інвалідністю на Полтавщині стане доступнішою

Круглий стіл під назвою «Доступ» щодо працевлаштування людей з інвалідністю відбувся у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.П. Котляревського. Захід у рамках однойменного Всеукраїнського інклюзивного проекту зініціювала громадська організація «Ділові Українські Жінки» Полтавський підрозділ (ГО «ДУЖ»). Участь у ньому взяли люди з інвалідністю, полтавські підприємці, представники місцевої влади та громадськості. Вони обговорили проблеми, що виникають у людей з інвалідністю під час пошуку роботи, та, як створити інформаційну платформу для їх вирішення.

Розпочнуть, за словами президента ГО «ДУЖ» у Полтавській області Наталії Латиш, зі створення сайту, на якому люди з інвалідністю розміщуватимуть резюме, а підприємці, що хочуть та мають можливість надати їм роботу, – свої вакансії. Крім онлайн-ресурсу, запрацює і гаряча лінія для відповідних консультацій. На це підуть кошти, які полтавські членкині ГО «ДУЖ» зібрали на аукціоні під час свого Благодійного балу на початку весни.

«Інклюзивний проект «Доступ» став пілотним саме на Полтавщині. Зараз він має три основні напрямки: доступна робота, доступна інформація та доступна гостинність. Думаю, в інших областях України підтримають нашу ініціативу», – зауважила директорка ГО «ДУЖ» Полтавського підрозділу Дарина Сотнікова.

«Наша мета допомогти людям з інвалідністю реалізували себе в суспільстві рівних можливостей», – наголосила керівниця проекту «Доступ» на Полтавщині, Відокремленого підрозділу ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» та членкиня ГО «ДУЖ» Марина Бабець. За її словами, держава наразі скорочує фінансування спецпідприємств, пристосованих для праці людей з інвалідністю. Вони змушені переходити на скорочений робочий тиждень. Тому проект «Доступ» зараз особливо актуальний.

До Всеукраїнського інклюзивного проекту приєдналася і громадська організація «Підприємці Полтавщини». Євген Дикань, її голова, повідомив, що серед членів ГО вже є готові взяти на роботу людей з інвалідністю. Аби зрозуміти, які саме завдання вони можуть виконувати, особливу увагу приділятимуть кожному майбутньому працівнику.

Тетяна Журавльова, прес-служба ГО «ДУЖ» у Полтавській області

Перейти до вмісту