Ви тут:
Оголошення Освіта Прес-релізи Суспільство Україна 

Prometheus запускає безкоштовні онлайн-курси для підвищення кваліфікації вчителів від Массачусетського технологічного інституту, Колумбійського та Квінслендського університетів

Якість освіти не може бути вищою за якість підготовки вчителів, що викладають в школах. Сьогодні державна система підготовки і перепідготовки вчителів в Україні перебуває в кризовому стані. На щастя, новий закон «Про освіту» знищує цю державну монополію і дозволяє вчителям проходити обов’язкове щорічне підвищення кваліфікації в найрізноманітніших освітніх організаціях за власним вибором.

Користуючись цією унікальною можливістю, Prometheus та Центр інноваційної освіти “Про.Світ” за підтримки Nova Ukraine отримали дозвіл на дубляж українською мовою чотирьох онлайн-курсів для вчителів легендарного Массачусетського технологічного інституту, Колумбійського та Квінслендського університетів. Відтепер українські вчителі зможуть безкоштовно підвищувати свою кваліфікацію за допомогою передових онлайн-курсів найкращих університетів світу на Prometheus – а отримані ними сертифікати мають бути зараховані державою в якості підвищення кваліфікації.

Цей проект відкриває доступ до світової науки про викладання для півмільйона українських вчителів. Змість застарілих лекцій з 90-их років вчителі отримають доступ до результатів передових досліджень і методик викладання найпрестижніших світових університетів. Онлайн-курси, які ми анонсуємо сьогодні, зможуть допомогти покращити якість навчання для мільйонів українських учнів завтра.

Онлайн-курси Prometheus для підвищення майстерності вчителів доступні за цим посиланням – https://prometheus.org.ua/courses-for-teachers. Тепер все залежить від того, щоб якомога більше вчителів дізналися про цю можливість – ми просимо вас підтримати проект репостом!

Онлайн-курс Педагогічного інституту Колумбійського університету «Наука про навчання: Що має знати кожен вчитель?» на базі сучасних досліджень розповідає про те, як саме ми навчаємося – як наш мозок створює, зберігає і відтворює спогади. Слухачі дізнаються про типові помилкові уявлення та непорозуміння у навчанні, які можуть завадити учням одержувати знання та опановувати нові предмети максимально ефективно. На слухачів чекають практичні застосування когнітивної науки для викладання в школі: обрання ефективних стратегій викладацької діяльності, розробки корисних методів оцінювання, мотивування учнів та розробки дитиноцентричних навчальних планів.

Як зробити наших учнів та школи успішними? Професії майбутнього потребуватимуть творчого мислення, вміння розв’язувати складні задачі та ефективно комунікувати, але як цьому правильно навчати? Як об’єднати лідерів змін для вироблення системних рішень для подолання освітніх викликів? У всьому цьому може допомогти знаменитий метод дизайн-мислення, започаткований в Стенфордському університеті. А розібратися з ним детально допоможе курс Массачусетського технологічного інституту «Дизайн-мислення в школі».

Кожен чудовий вчитель та кожен чудовий навчальний заклад постійно працює над покращенням умов для навчання. Ми сподіваємось, що наші учні будуть навчатись протягом життя, тож і ми як вчителі маємо постійно вчитись та самовдосконалюватись. Курс Массачусетського технологічного інституту «Впровадження інновацій в школах» створено для освітніх лідерів (від вчителів до директорів шкіл), які хочуть впроваджувати інновації у своїх навчальних закладах.

Курс університету Квінсленду «Глибинне навчання через трансформаційну педагогіку» розповідає про глибинне навчання поєднуючи новітні дослідження з когнітивної психології, сучасні освітні теорії та різноманітні підходи нейронауки. Глибинне навчання заохочує учнів розв’язувати проблеми творчо і працюючи в командах, набувати навичок навчання протягом життя та використовувати широкий спектр новітніх цифрових технологій для покращення процесу навчання.

Перейти до вмісту