Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Про впровадження «Єдиного вікна» на Полтавщині розповіли в митниці ДФC

З моменту набрання чинності рішенням про запровадження Порядку інформаційного обміну за принципом «Єдиного вікна» відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №364 від 25.05.2016 Полтавська митниця ДФС активно впроваджувала в своїй роботі спрощення митних процедур та скорочення часу митного оформлення.

Про це повідомляє Головне управління ДФС у Полтавській області.

“Використовуючи єдину електронну систему обміну даними, яка дозволяє різним службам контролю та митниці в автоматичному режимі обмінюватись інформацією про вантаж, який проходить через кордон України, Полтавська митниця ДФС за підсумками 2017 року довела до 60,5% показник митних оформлень в яких інформація про позитивні результати проведення державних видів контролю зазначена за єдиним кодом 5509. В січні 2018 року цей показник становив 81%”, – йдеться у повідомленні.

Обов’язкове застосування Порядку інформаційного обміну за принципом «єдиного вікна» з 1 лютого 2018 року поставило у рівні умови бізнес, забезпечило проведення державних контролів не «на папері», а насправді, і надало змогу оцінити роботу усіх задіяних в процесі державних органів і митниці в частині часу виконання відповідних формальностей.

В зоні діяльності Полтавської митниці ДФС з 1 лютого 2019 року відсоток митних оформлень, в яких інформація про позитивні результати проведення державних видів контролю зазначена за єдиним кодом 5509, становить 100%.

В Полтавській митниці ДФС «єдине вікно» працює в усіх місцях митного оформлення.

У місцях митного оформлення посадовим особам ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області, Державної екологічної інспекції в Полтавській області та Полтавського прикордонного пункту Держветконтролю на кордоні і транспорті надано робочі місця з доступом до веб-інтерфейсу інформаційної системи.

Місця митного оформлення розташовано за адресами:
• МП «Кременчук»
– Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Ярмаркова, 7;
– Полтавська обл., м. Горішні Плавні, вул. Будівельників, 27.
• ВМО №1
– м. Полтава, вул. Половки, 64;
– Полтавська обл., м. Миргород, вул. Хорольська, 35;
– Полтавська обл., м. Гадяч, вул. Лохвицька, 46 З.
• ВМО №2
• пункт пропуску «Аеропорт-Полтава».

Відтак скоро три роки, відколи митники разом з іншими державними органами, задіяними в різних видах державного контролю, працюють скоординовано із використанням єдиної електронної системи.

Також варто зазначити, що керівництвом Полтавської митниці ДФС постійно проводяться зустрічі та семінари з учасниками застосування принципу «єдиного вікна» при оформленні товарів. Фахівці Полтавської митниці ДФС беруть активну участь у регіональних заходах і використовують ці платформи для роз’яснення суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності основні переваги застосування даної системи.

 

Перейти до вмісту