Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Послуги з репетиторства: декларуємо доходи та сплачуємо податки

Фізичні особи, які не зареєстровані підприємцями та надають репетиторські послуги громадянам, зобов’язані включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу за 2018 рік, подати декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір із таких доходів.

Під поняттям «репетиторство» мається на увазі: підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт тощо.

Відповідно до норм Податкового кодексу України, податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2018 рік таким викладачам-репетиторам слід подати до 2 травня 2019 року за місцем податкової адреси (реєстрації) особисто, через уповноважену особу, поштою чи он-лайн з використанням електронного підпису. Форма декларації затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 у редакції наказу Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 556.

Доходи від репетиторства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18%. Також із вказаних доходів відраховується військовий збір за ставкою 1,5%.

Суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначену в річній податковій декларації, репетитори мають сплатити до 1 серпня 2019 року.

Нагадаємо, що декларування доходів пов’язано із виконанням фізичними особами – платниками податку вимог ст. 67 Конституції України та норм Податкового кодексу України від 2 грудня  2010 року № 2755-VI (із змінами та доповненнями).

Шановні громадяни! Закликаємо вас виявити свою громадянську позицію – задекларувати та сплатити податки у терміни, передбачені Податковим кодексом України.

Головне управління ДФС у Полтавській області

Перейти до вмісту