Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На вулиці Нагірній працівники «Полтававодоканалу» ремонтують водогін

На Нагірній, 8А водопровідну трубу прорвало одразу у декількох місцях. Частково трубу вже полагодили, ремонтні роботи ще тривають. Незручності із водопостачанням відчули мешканці селищ Червоний Шлях і Дальні Яківці.

На вулиці Нагірній прорвало сталеву водогінну трубу діаметром 800 мм. Цій трубі вже понад 30 років, повідомляє прес-служба «Полтававодоканалу».

– Вона вже вичерпала свій термін експлуатації, тому не дивно, що її прорвало у кількох місцях одночасно. Добре, що мешканці оперативно повідомили про витік, і ми змогли швидко розпочати ремонтні роботи. Вже провели кілька розкопок. У різних місцях глибина залягання цієї труби різна, від 1.5 до 2.2 метрів, – розповів майстер з ремонту водопровідних мереж «Полтававодоканалу» Сергій Данилко.

Під час ремонтних робіт водопостачання було обмежено у мешканців Дальніх Яківців та Червоного Шляху.

– Попереду ще тривалі ремонтні роботи, адже це місце дещо проблемне для розкопки. Справа в тому, що поруч із нашою трубою побудований паркан, який заважає розкопці. Розкопка поруч із парканом – справа небезпечна, тому копати треба дуже обережно. Також над нашою трубою росло дерево, яке нашим працівникам довелося спиляти, щоб дістатися до місця пошкодження, – пояснив головний інженер «Полтававодоканалу» Євген Забишний. – Добре, що поруч із нашою трубою не пролягають комунікації інших установ.

За словами головного інженера, аварії на водогонах у Полтаві виникають часто й у кількох місцях одночасно.

– Нещодавно стався також порив труби на вулиці Шведській, поруч із Полтавським дослідним полем. У мешканців прилеглих будинків також тимчасово було обмежене водопостачання. Але там наші працівники все полагодили швидко, воду дали вже через кілька годин після початку розкопки, – розповіли комунальники. – У цілому, щодня на водогонах щодня працюють п’ять аварійно-відновлювальних бригад.

«Полтававодоканал» приносить вибачення за тимчасові незручності та просить віднестися з розумінням.

Комунальне підприємство дякує мешканцям, які, виявивши неполадки на водогоні чи каналізації, повідомляють про це аварійно-диспетчерську службу водоканалу. Таким чином вони сприяють комунальникам швидко усунути наслідки аварії.

Телефони аварійно-диспетчерської служби: 56-96-00, 050-49-55-700, 098-16-55-700.

Перейти до вмісту