Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“На базі полтавського аеропорту плануємо створити логістичний центр”, – Роман Товстий

Оскільки Полтавщина має вигідне географічне розташування і тут перетинаються основні транспорті магістралі, на базі ПОКП “Аеоропорт-Полтава” планують створити логістичний центр.

Нинішній стан аеропорту вартував близько 68 млн грн. Ще потрібно придбати пожежну машину, спецтехніку для обдуву борту взимку та технічні засоби для персоналу летовища. На це теж потрібно близько 60 млн грн. Окрім цього, необхідно зробити ремонт злітно-посадкової смуги. Кошти у розмірі 300 млн грн залучатимуть з державного бюджету.

Про плани роботи аеропорту розповів т.в.о голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

Полтавщина є не тільки культурним і духовним центром, а й в географічному та логістичному сенсі є центральною частиною Україною. Вона дуже зручна як для пасажироперевезення, так і для вантажного транспорту. Є перемовини з литовською стороною, хочемо вийти на китайців, бо вони є головними постачальниками товарів у будь-яку країну світу. Є розмови про створення логістичного центру на базі полтавського аеропорту. Тут є великі площі землі, які не використовуються зараз, тому є перспектива”, – зазначив Роман Товстий.

Сьогодні у Полтаві відбувся перший міжнародний рейс до Шарм-ель-Шейху. Проте думають і про внутрішні рейси.

Дуже хочеться мати внутрішні рейси, тим більше є потреба до Львова і Одеси. Якщо Одеса це сезонні рейси,то Львів — цілий рік. Перемовини ведуться з внутрішніми перевізниками. Join UP вже пропонує рейси на Іспанію з наступного року. Будемо вести перемовини з лоукостами. Бо вони найбільш користуються попитом через свою ціну, швидкість, комфорт”, – додав Роман Товстий.

Перейти до вмісту