Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Культурно-мистецький центр у Гоголевому відкриє свої двері 1 квітня (ФОТО)

Нині у реконструйованому культурно-мистецькому центрі, що знаходиться у Гоголевому Шишацького району поруч з музеєм-садибою Миколи Гоголя, тривають останні приготування до урочистого відкриття 1 квітня — у 210-ту річницю від дня народження нашого видатного земляка.

Перевірити стан виконання робіт приїхали голова Полтавської облради Олександр Біленький, заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь, директор Департаменту культури і туризму Валентина Вождаєнко, директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури Полтавської ОДА Тимофій Голбан.

У Гоголівському культурному центрі буде глядацька зала на 218 місць, виставкова зала, де розміщуватимуться арт-локації, бібліотека та інше. Разом з реконструкцією будівлі Центру та теплоегенераторної нині на завершальному етапі благоустрій території – мощення тротуарної плитки, встановлення вуличних ліхтарів, лавочок, влаштування вхідних майданчиків, проїздів, квітників, газонів, ведеться берегоукріплення.

“Сьогодні у нас підготовчий день перед відкриттям реконструйованого музею. 1 квітня – день народження Миколи Гоголя, його знаменна річниця. 3 роки поспіль ми вкладаємо кошти, в тому числі в берегоукріплення. А на 2018-2019 роки була передбачена саме реконструкція головного корпусу Центру. Це буде класний мистецький хаб, де можна буде проводити різні заходи, в тому числі профільні конференції. Саме Гоголеве буде центром культурних традицій Миколи Гоголя. Обласна влада на 2019 рік виділила більше 20 млн грн на реконструкцію приміщення. До цього виділили більше 5 млн грн на берегоукріплення території. Будемо запрошувати сюди і Міністра культури України (він свою участь попередньо підтвердив), і мистецькі кола України. Щоб всі зрозуміли, що Микола Гоголь – це Україна”, – зазначив голова Полтавської облради Олександр Біленький.

Загалом, станом на 1 січня 2019 року вартість проекту становила понад 50 млн грн.

“Основні роботи виконані. Впевнений, що до 30 березня все зроблять і нам не соромно буде показати це гостям – і українцям, й італійцям, китайцям. Ми робимо для себе, щоб пишались тим, що ми українці”, – закцентував заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь.

Директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко розповіла, що на святкування 210-ї річниці від дня народження письменника до Гоголевого з’їдутся чимало гостей, в тому числі й іноземних.

“Нам треба найближчим часом здати в експлуатацію це приміщення і до 210-ї річниці наповнити його життям. Тому сьогодні з творчим колективом Полтавської філармонії, театром Гоголя відпрацьовуємо, що відбуватиметься 1 квітня. Насправді, протягом цих днів гостей буде багато. На сьогоднішні вже підтверджено, що приїдуть гості з Італії, Вроцлава, Свидника (Словаччина). Це така гарна туристична перлина, до якої проляжуть дороги, приїдуть туристи і побачать, що ми шануємо Миколу Васильовича Гоголя, який є світовим класиком. Адже його серце належить цій батьківщині”, – розповіла Валентина Вождаєнко.

Вона також зазначила, що свій візит у перші дні квітня вже підтвердила директор Департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Оксана Сердюк.

 

Перейти до вмісту