Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Фільм за мотивами роману «Фелікс Австрія» називатиметься «Віддана»

Film.ua розпочне зйомки стрічки у квітні цього року. Прем’єру фільму в кінотеатрах заплановано на 2020 рік.

Про це пише Детектор медіа.

«Віддана» – кіноверсія бестселера Софії Андрухович «Фелікс Австрія», дія роману якого розгортається у Станіславові (нинішньому Івано-Франківську) кінця ХІХ – початку ХХ століття. У центрі сюжету – служниця Стефанія та панянка Аделя.

«Ми довго думали над назвою для кіноверсії роману. З одного боку, вона має бути зрозумілою широкій глядацькій аудиторії, з іншого – для нас було важливо зберегти іронічну ідею авторки – Софії Андрухович. Тому зупинили вибір на “Віддана”, що залишає простір для трактовок та гри зі змістом, – розповідає продюсерка стрічки Надія Зайончковська.

Film.uа також назвав акторів, які виконають у фільмі головні ролі. Так, українку за походженням, служницю Стефанію Чорненько, від імені якої ведеться розповідь, зіграє польська акторка Маріанна Янушевич («Дивізіон 303. Справжня історія», «Стоденка», «Перекладач», «Місто 44» та інші). Роль панянки Аделі Анґер – наполовину польки, наполовину німкені, втілить випускниця акторського курсу Ukrainian Film School акторка Алеся Романова («Школа»), для якої це стане дебютом у повнометражному кіно. Головну чоловічу роль – скульптора Петра Сколика, чоловіка Аделі – виконає Роман Луцький («Брати. Остання сповідь», «Сторожова Застава», «Секс і нічого особистого»).

Режисером-постановником фільму «Віддана» виступає Христина Сиволап, для якої це дебютна робота в повнометражному кіно.  Оператор-постановник – Олексій Ламах («Контакт», «Кріпосна», «Прощаюся востаннє», «Вікно життя» та інші), художник-постановник – Олександр Батєнєв («Кріпосна», «Схованки» та інші). Художниця з костюмів –  Леся Патока, художниця з гриму – Марія Коломієць. Продюсер проекту – Надія Зайончковська, автор сценарію – Аліна Семерякова в колаборації з Софією Андрухович.

Український прокат фільму «Віддана» за плановано на 2020 рік. Дистриб’ютор стрічки в Україні – кінокомпанія «Вольга».

Роман «Фелікс Австрія» Софії Андрухович у 2014 році став переможцем всеукраїнської премії «Книга року ВВС», а також отримав особливу відзнаку «Форму видавців» у Львові та премію «ЛітАкцент року». У 2016 році в австрійському видавництві ResidenzVerlag вийшов німецькомовний переклад роману, який отримав назву «Паперовий хлопчик» (DerPapierjunge). А влітку 2016 року книгу було видано в Польщі. 5 квітня у Братиславі роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» отримав літературну відзнаку Visegrad Eastern Partnership Literary Award.

Компанія Film.ua Group придбала права на екранізацію роману та розпочала переговори з потенційними зарубіжними партнерами щодо копродукції.

Перейти до вмісту