Ви тут:
Суспільство Україна 

Державна міграційна служба України запровадила чат-бот, який відстежує готовність паспорту

Державна міграційна служба України запровадила чат-бот, який відстежує готовність паспорту. Крім того, відтепер скористатися офіційними електронними сервісами ДМС можна в інтерактивному режимі – у Viber і Telegram.

Як це працює?

Чат-бот поставить особі кілька запитань щодо індивідуальних умов оформлення документа та поінформує, які саме документи потрібно мати із собою під час оформлення у міграційній службі або центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП). В інтерактивному режимі можна отримати консультацію про оформлення всіх біометричних документів, які видає ДМС – ID-картка, закордонний паспорт, а також посвідки на постійне та тимчасове проживання для іноземців та осіб без громадянства.

Родзинка сервісу – персональне інформування

Кожен за бажанням зможе отримати у месенджері повідомлення про новий етап оформлення документу аж до моменту, коли останній надійде до підрозділу для видачі.
Чат-бот – це вже 12-й електронний сервіс, створений міграційною службою з метою підвищення якості надання адміністративних послуг та зменшення корупційних ризиків у діяльності підрозділів ДМС.

Посилання на чат-бот можна знайти на сторінці онлайн-сервісів ДМС https://dmsu.gov.ua/services.html

Перейти до вмісту