Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

7 рослин, які вбивають віруси і очищають легені від слизу

Більшість з нас звикло вдаватися до використання лікарських препаратів при лікуванні майже будь-якої хвороби. Але чи правильно це і чи є інший спосіб повернути здоров’я? Давайте дізнаємося докладніше.

Сучасне суспільство і спосіб життя, який воно веде, стали причиною появи незліченної кількості захворювань і недуг. А антибіотики і лікарські препарати, які використовуються нами в боротьбі з хворобами, ще більш небезпечні. Вони мають сильні побічні дії та провокують появу залежностей і стійкості до антибіотиків, повідомляє ukrhealth.net

Насправді, антибіотики руйнують тільки бактерії, а не віруси. Отже, їх використання марно навіть в ході лікування будь-яких хвороб, причиною появи яких є вірус.

На щастя, матінка природа забезпечила нас надзвичайно ефективними рослинами і травами, які здатні надати вражаючий вплив на організм людини завдяки їх противірусним і антибактеріальним властивостям.

Евкаліпт

Активний компонент евкаліпта, цинеол, є ефективним протинабряковим і противірусним засобом. Саме тому він корисний при лікуванні запалень, простуд і конгестії. Все що вам потрібно, це помістити ефірну олію евкаліпту в аромадифузор, щоб вона могла розсіятися в повітрі і таким чином пом’якшила прояви респіраторних захворювань.

Шавлія

Пар шавлії лікує захворювання легень та синусити.

Часник

Часник є одним з найбільш сильних натуральних антибіотиків. Ви можете вживати його в сирому вигляді, у вигляді льодяника або капсул, або наносити на певні місця при лікуванні вірусної інфекції шкіри.

Чебрець

Це старовинний лікарський засіб підтримує здоров’я дихальних шляхів і лікує навіть такі бактеріальні інфекції, як пневмонію.

Корінь солодки

Він містить більше 20 тритерпеноїдів і 300 флавонідів, які володіють сильними противірусними, протизапальними, антимікробними та протираковими властивостями.

Орегано

Орегано – це ще один сильний антиоксидант і противірусний засіб, повний вітамінів та інших поживних речовин. Додайте кілька крапель олії орегано у склянку з водою, і випийте її.

Перцева м’ята

Ментол, який є в складі перцевої м’яти, розслаблює м’язи дихальних шляхів. Рослина володіє антигістамінними, антиоксидантними та ефективними протизастійними властивостями.

Безперечно, лікування таблетками — це самий звичний і зручний спосіб боротьби з будь-яким хворобливим станом. Але в світлі вищесказаного, ми рекомендуємо вам відповісти на одне питання: що важливіше, зручність або можливість не нашкодити своєму організму? Відповідь на нього знаєте лише ви. Ми ж бажаємо вам мудрості і бути здоровими!

Перейти до вмісту