Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

За рахунок обласного бюджету громадські організації Полтавщини реалізували 4 успішні проекти

Про результати виконання проектів громадських організацій, на реалізацію яких надавалася підтримка з бюджету Полтавської області, говорили сьогодні на засіданні постійної комісії Полтавської облради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО.

Зокрема, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації Вікторія Пилипенко зауважила, що всі заплановані на 2018 рік чотири проекти вдалося успішно реалізувати. Це проект ГО “ВелоПолтава” “Місцями пам’яті української революції 1917-1921 років”, Диканської районної екологічної дитячої ГО “Зелене серце” “Впровадження роздільного способу збору сміття у навчальних закладах Полтавської області” та два проекти Полтавської обласної організації інвалідів” “Військова служба за контрактом у нацгвардії України” і “Дізнайся та дій”.

“Минулого року ми вперше отримали грант з обласного бюджету на реалізацію проекту щодо роздільного збору сміття у школах Полтавщини. За ці кошти ми змогли провести інформаційні заняття у 13 навчальних закладах Полтавської області, виготовити роздаткову літературу (інформаційні плакати, буклети) та облаштувати куточки рециклінгу у школах – встановили контейнери, за якими діти безпосередньо могли б сортувати сміття”, – розповіла менеджер проектів ГО “Зелене серце” Яна Трутень.

Під час реалізації даного проекту працювали з навчальними закладами Полтавського, Диканського, Кобеляцького, Котелевського районів, міст Шишак, Пирятина та Горішніх плавнів. Цього року члени ГО “Зелене серце” планують реалізувати проект створення екологічної стежки у регіональному ландшафтному парку Диканський.

Загалом, на реалізацію проектів громадських організацій з обласного бюджету спрямували 160 тис. грн: по 40 тис. грн на кожен.

Цього року таку практику продовжать і навіть розширять.

“У 2019 році ми продовжимо підтримку перспективних проектів громадських організацій організацій. Кошти уже закладені. Тому будемо працювати”, – сказала Вікторія Пилипенко.

До речі, практика фінансування з обласного бюджету громадських проектів на Полтавщині здійснюється з 2012 року.

Перейти до вмісту