Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

За кошти міського бюджету, у Кременчуці модернізують лікувальні заклади

Кременчук постійно надає фінансову підтримку закладам міської медичної галузі, незважаючи на те, що кошти на їх функціонування мають передбачатися в державному бюджеті.

За інформацією керівника управління охорони здоров’я міста Максима Середи, потреба в бюджетних асигнуваннях  на 2018 рік складала  більше  525 млн грн,  з державного бюджету було виділено лише 188 млн 649 тис. грн, або 36% від потреби, тому з  міського бюджету  для забезпечення функціонування галузі охорони здоров’я Кременчука було додатково виділено майже 156 млн грн. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Додаткове фінансування було спрямоване в тому числі і  на виконання місцевих програм розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я, оновлення їх матеріально – технічної бази, проведення  капітальних ремонтів  та реконструкції, а також придбання необхідного обладнання.

– Так, у КНМП «Кременчуцька Перша міська лікарня імені О.Т.Богаєвського» минулого року проведено реконструкцію електричних мереж та припливно-витяжної вентиляції. Придбано відеоколоноскоп та фіброгастроскоп.  У КНМП «Кременчуцька міська лікарня «Правобережна» проводиться капітальний ремонт терапевтичного відділення. КНМП «Лікарня інтенсивного лікування «Кременчуцька»» капітально відремонтовано  І поверх інфекційного відділення, проведено заміну вікон у поліклінічному відділенні по проспекту Лесі Українки.  Придбано фіброгастроскоп. У КНМП «Кременчуцька міська дитяча лікарня» капітально відремонтовано операційний  блок  і проведено першу чергу ремонту хірургічного відділення з оснащенням медичною апаратурою, а також відремонтовано офтальмологічний кабінет денного стаціонару хірургічного профілю. Придбано  бронхоскоп, холтер, ЕКГ 12 канальний, візуалізатор вен та обладнання для централізованої пральні у кількості 3 одиниці.  У КНМП «Лікарня відновного лікування» капітально відремонтовано кабінет гідропатії фізіотерапевтичного відділення. Для  КНМП «Кременчуцький перинатальний центр II рівня» придбано датчики для нового сучасного УЗД апарату, гематологічний  аналізатор, ендоскопічну стійку для лапароскопічних операцій, сучасний маммограф  та новий ліфт. Для КМП «Лікарня Придніпровська» – медичне обладнання для оснащення операційного блоку, зокрема: апарат штучної вентиляції легенів, операційний стіл,  5 моніторів пацієнта, лампу операційну підвісну, кольпоскоп, дефібрилятор, а також набір морцелятора до  лапароскопа, – повідомяють у міськради.

Проведено капітальний ремонт приміщення по вул. Кооперативній, 19  для розміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини з оснащенням медичним та іншим обладнанням ( КНМП «Центр ПМСД № 1») та приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. О.Древаля,101  (КНМП «Центр ПМСД № 3»). Придбано 82 автоматизовані робочі місця для сімейних лікарів для КНМП «Центри ПМСД №№ 1, 2, 3»

У міському бюджеті Кременчука на 2019 рік заплановано понад 30 млн грн капітальних видатків на галузь охорони здоров’я. Ці кошти планують направити на продовження проведення капітальних ремонтів та придбання медичного обладнання для лікувальних закладів міста. 10 млн грн передбачено також для закупівлі ангіографічного обладнання.

Перейти до вмісту