Ви тут:
Суспільство Україна 

Відсьогодні Нацбанк скасовує понад 20 валютних обмежень

Відсьогодні набуде чинності закон про валюту та валютні операції, яким скасовується понад 20 валютних обмежень. Зокрема, українці зможуть купувати валюту онлайн, інвестувати гроші в іноземні цінні папери, а також пересилати кошти за кордон.

«Буде працювати принцип — все що не заборонено на пряму є дозволеним», — цитує заступника голови Нацбанку Олега Чурія “Hromadske”.

За його словами скасується понад 20 обмежень операцій з валютою, які діють для підприємств та громадян.

Серед іншого, українцям дозволять переказувати кошти за кордон без відкриття рахунку у межах еквіваленту у 150 тисяч гривень на день, інвестувати за кордон у цінні папери та інші активи до 50 тисяч євро на рік. Крім цього, Нацбанк дозволить українцям купувати валюту через інтернет-банкінг, термінали безготівкових розрахунків, у поштових відділеннях тощо.

Серед пріорітетів Нацбанку – зняття обмежень щодо обовязкового продажу валютної виручки, зняття обмеження щодо виплати дивідендів за кордон іноземними компаніями та інші.

Крім цього, Нацбанк зменшив для експортерів обов’язкову норму на продаж валютної виручки — з 50% раніше до 30%. Ця норма діятиме з 1 березня.

Перейти до вмісту