Ви тут:
Економіка Суспільство Україна 

Україні потрібно 50 років щоб досягти економічного рівня Польщі та 100 – Німеччини, — Світовий банк

У Світовому банку повідомили, що без проведення реформ та маючи поточні темпи росту ВВП Україні знадобиться 50 років, щоб досягти такого рівня економічного розвитку, який має Польща. Водночас для досягнення поточного рівня економічного розвитку країн Західної Європи, таких як Німеччина, знадобиться вдвічі більше часу — 100 років.

Про це повідомив віце-президент Світового банку з питань Європи та Центральної Азії Сірілл Мюллер під час презентації дослідження Світового банку про економічний розвиток України, пише Hromadske.

За словами Мюллера, в Україні спостерігається значна концентрація капіталу в руках нечисельної групи населення. Так, 3 найбагатших українців володіють 6% ВВП країни.

«Це майже вдвічі більше, ніж в Росії та втричі більше, ніж в Польщі. Відношення доходів найбагатших людей у ВВП майже не змінювалось з 2007 року. Це обмежило доступ до економічних можливостей, здатних повністю розкрити потенціал людського капіталу», — йдеться у дослідженні Світового банку.

Там зазначають, що найбільші фактори, які стримують економічний розвиток України — завелика закредитованість, сильна залежність від світових ринків збуту сировини, занадто пізній початок реформ.

Перейти до вмісту