Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Засульському ліцеї відбулася перша стратегічна сесія «Освіта в громаді: як досягти якості?»

6 лютого в Засульському ліцеї відбулась перша стратегічна сесія, під час якої відбулось підписання угоди про співпрацю між Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського та відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Засульської сільської ради.

Під час сесії, за участі батьків, дітей та педагогічних працівників Засульської громади, обговорили  проблем освітньої галузі та формування пропозицій щодо її модернізації, повідомляють у Засульській сільській раді.

Це дасть можливість отримати дорожню картку для ефективної роботи в галузі освіти», −  говорить Віталій Зелюк, ректор Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського.

Працювали за методикою «Метаплан-метод» за одними стандартами і питаннями в різних аудиторіях. Широка дискусія показала, що найважливішою проблемою для всіх загальноосвітніх навчальних закладів є забезпечення належною матеріально-технічною базою.

Особливої уваги заслуговує питання професійної підготовки кадрів та підвищення їх кваліфікації. Сучасні учні прагнуть до налагодження партнерських відносин із педагогами. Батьки, в свою чергу хочуть аби школа була місцем,  де їхні діти отримують не лише знання та уміння їх застосовувати, а й цінності для оцінювання навколишнього світу і дійсності.

«Аналіз отриманих даних свідчить про те, що співпраця відбулася в правильному напрямку. Підписання угоди з інститутом післядипломної освіти – фундамент до старту з поглядом на перспективу розвитку якості освіти в нашій громаді. Дякуємо всім учасникам сьогоднішнього дійства. Спільна робота була змістовною, у позитивному напрямку, що дасть можливість скласти тематику і подальший план зустрічей»,− стверджує Людмила Шевченко, начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Засульської сільської ради.

Перейти до вмісту