Ви тут:
Суспільство Україна 

У пораненого моряка Сороки, якого утримують в “Лефортово”, лікарі виявили ще одне ушкодження, – адвокат

Лікар московського СІЗО “Лефортово” виявив пошкодження ще одного м’яза у військовополоненого українського моряка Василя Сороки, якого захопила РФ у Керченській протоці.

Про це повідомив адвокат моряка Андрій Бадамшин у Facebook.

Бадамшин зустрівся з пораненим моряком вперше після того, як Сороку перевели до СІЗО “Лефортово” із лікарні “Матросской тишины”.

– Стан здоров’я на сьогодні стабілізувався, погіршення стану руки не відбувається. Досі мучать болі, функції пальців, кисті не відновлюються, набряк не спав. Проте лікар у Лефортово виявив недоліки своїх колег з лікарні “Матроська тиша”, виявивши пошкодження ще одного м’яза. Нарешті лікарі звернули увагу на набряк. Прописали уколи для зняття набряку і знеболююче. Нагадаю, що з дезінформації Михайла Федотова набряк – результат вправ з еспандером, а не поранення і потворне лікування, – написав Бадамшин.

Також, він розповів про умови утримання військовополоненого, зазначив, що Василь Сорока не скаржиться на умови утримання в СІЗО “Лефортово”, задоволений харчуванням. У камері є телевізор, однак без антени. Моряк зробив її з кип’ятильника, але каже, що на довго її не вистачить.

Втім, констатує, що немає душу, як було в медчастині “Матросской тишины”.

– Загалом настрій у Василя стабільно позитивий. Бойове. Всі тяготи і позбавлення переносить по-військовому стійко, без скарг. За своїм виглядом, поведінкою, образу взагалі не схожий на ув’язненого. Перебуваючи в СІЗО, залишається за духом вільним, – повідомив адвокат.

За його словами, Сорока дуже сумує за родиною і це “видно без слів”.

Нагадаємо, полтавці висловили слова підтримки матросу-земляку Богдану Головашу та іншим військовополоненим, які утримуються РФ.

Перейти до вмісту